fbpx
Tag: поддршка

tag: поддршка

Vetëm Zaevi kandidohet për kryetar i LSDM-së, mbështetje nga të gjitha komiteteve komunale?

Tani për tani s’mund të dalim me informacione sepse duhet të verifikojmë çfarë paraqitje kanë arritur në konkurs. Prej nesër do të mund të japin informata përkatëse, deklaroi para pak kohe zëdhënësi i LSDM-së, Petre Shilegov në pyetjen sa kandidatura për kryetar partie dhe anëtarë të Këshillit Qendror dhe Mbikëqyrës të LSDM-së kanë arritur prejdje, kur edhe skadoi afati...

SHBA për deklaratat e Rorabaker: Mbështesim integritetin territorial të Maqedonisë

“Shtetet e Bashkuara pranojnë dhe mbështesin sovranitetin dhe integritetin territorial të R. së Maqedonisë dhe ky pozicioni nuk ka ndryshuar”. Këtë e ka deklaruar për “Zërin e Amerikës” në gjuhën shqipe një zyrtarë i lartë i paemëruar i Departamentit shtetëror amerikan lidhur me deklaratën e kongresmenit republikan Dana Rorabaker. Deklarata është thuajse identike me deklaratën që javën e kaluar e...

Familjet nga zonat e vërshuara do të marrin nga 200 euro nga Kryqi i Kuq

Nga data 7 deri më 30 gusht në llogarinë e Kryqit të Kuq të Maqedonisë janë grumbulluar 57.860.933, nga të cilat 44.610.633 denarë janë të llogari të Fondit të solidaritetit dhe 13.250.300 denarë me thirrje në telefonat për donacione. Për këtë sot në konferencën për shtyp informoi sekrtari i përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RM-së Sait Saiti, me ç’rast...

Ivanov: Maqedonia mbështet qeverinë e zgjedhur demokratike të Turqisë

Republika e Maqedonisë mbështet qeverinë e zgjedhur demokratike të Republikës së Turqisë ndërsa për momentin mbahet takimi i grupit për vlerësim për analizë të gjendjes së sigurisë, njoftojnë nga kabineti i presidentit Gjorgje Ivanov. "“Republika e Maqedonisë e mbështet qeverinë e zgjedhur demokratike të Republikës së Turqisë e cila si vend-anëtare e NATO-s dhe si shtet jashtëzakonisht i rëndësishëm në...

KQ i LSDM-së mbështet zgjidhjet kadrovike të qeverisë kalimtare

Këshilli qendror i LSDM-së mbrëmë njëzëri dha mbështetje për të gjitha nominimet e ministrave dhe zëvendës- ministrave: Oliver Spasovski për ministër i brendshëm, Frosina Remenski për ministre e punës dhe politike sociale, Aleksandar Kiracovski për zëvendës ministër i shoqërisë informatike dhe administratë, Kire Naumov për zëvendës –ministër i financave dhe Lupço Nikollovski për zëvendës-ministër i bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomizimit...

Popovska propozon një njësi zgjedhore me numër të njëjtë të grave dhe burrave në listë

Deputetja Liljana Popovska nga RDM mbështet propozimin për ndryshimin e Ligjit për zgjedhje me një njësi zgjedhore, që e dorëzoi Pavle Trajanov. Siç shkruan në njoftimin e RDM, një njësi zgjedhore ka qenë dëshira e tyre e kamotshme. Popovska planifikon të ngrit amendamente të ligjit edhe për numrin e barabartë të grave dhe burrave nëpër lista të hapura. “Gjithë këto ndryshime do...

Të rinjtë konsiderojnë se Maqedonia nuk është e gatshme për hyrje në BE

Mbështetja për anëtarësinë e Maqedonisë në BE është edhe më tej e madhe dhe e pandryshuar në krahasim me marsin e vitit 2014. Megjithatë, faktori “ndryshim i emrit” të shtetit tek një pjesë e konsiderueshme e qytetarëve është me ndikim gjatë mbështetjes së tyre për procesin euro- integrues, tregon anketa në terren për integrimin e Maqedonisë në BE, që...