fbpx

Të rinjtë konsiderojnë se Maqedonia nuk është e gatshme për hyrje në BE

-

Mbështetja për anëtarësinë e Maqedonisë në BE është edhe më tej e madhe dhe e pandryshuar në krahasim me marsin e vitit 2014. Megjithatë, faktori “ndryshim i emrit” të shtetit tek një pjesë e konsiderueshme e qytetarëve është me ndikim gjatë mbështetjes së tyre për procesin euro- integrues, tregon anketa në terren për integrimin e Maqedonisë në BE, që e realizoi Instituti për demokraci “Sociates civilis”.

Sipas anketës, shumica e qytetarëve e mbështetin hyrjen në BE pa lëshuar pe në çështjen e emrit (58,8%) ndërsa rreth një çerekut mbështetin hyrje madje edhe me lëshim pe lidhur me emrin (23,8%). Një pjesë e vogël fare nuk e mbështetin anëtarësinë e Maqedonisë në BE (13,6%)

Një numër i madh i të anketuarve konsiderojnë se Maqedonia ka avancuar pak apo fare (57,3%) në integrimet drejt BE-së ndërsa shumica konsiderojnë se Maqedonia nuk është e gatshme për BE. Ky qëndrim është më i përhapur në mesin e të rinjve mes 18 deri 29 vjet. Krahasuar me vitin 2014, këtë vit shënohet rritje në mendimin se arsyeja kryesore pse Maqedonia ende nuk është pjesë e BE është mos- realizimi i reformave vendore.

Sondazhi është bërë në suazat e projektit “Rrjeti civil për pengimin e konfliktit të interesave në administratën publike”.

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
udemy free download
download huawei firmware
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=