fbpx
Tag: паркинг

tag: паркинг

NP “Parkingu i Qytetit” edhe sivjet do të marrë subvencione, por jo për parkingje të reja

Ndërmarrje Publike e Shkupit “Parkingu i Qytetit” edhe këtë vit prej buxhetit të qytetit do të marrë subvencione për punën e saj. Bëhet fjalë për mjete me lartësi prej 7,5 milionë denarë (rreth 120.000 euro), por në Buxhetin e Qytetit të Shkupit nuk ka mjete shtesë që do të ndaheshin për parkingje të reja në kryeqytet për zgjidhjen e...

Nuk ka mjaft parkingje në Shkup, për atë ka shumë punë karrotreci (infografik)

Mungesa e vendeve për parking në Shkup është problem i madh për qytetarët të cilët i shfrytëzojnë veturat për udhëtim nëpër qytet, por për karrotrecin – shërbimin e NP “Parkingu i Qytetit” kjo gjendje negative është mundësi e vërtetë për përfitim. Parkimi i parregullt i automjeteve, të cilat i merr karrotreci, kësaj ndërmarrje publike i sjellin qindra mijëra në...

Nuk ka analizë se sa vend parkime i mungojnë Shkupit

Qyteti i Shkupit aktivisht e ndjek problemin e mungesës së vend parkime në të gjithë kryeqytetin, por deri tani nuk ka bërë asnjë analizë se sa vende parkimi mungojnë në Shkup, megjithëse kryetari i Shkupit Petre Shilegov në pranverë tha se në kryeqytet mungojnë rreth 8,000 vende parkimi. Autoritetet e qytetit kanë përgatitur një studim të fizibilitetit për parkim...

Maqedonia në fundin evropian sipas numrit të makinave “për kokë banori”

Çrregullimet e trafikut janë një dukuri e përditshme në Shkup dhe qytete të tjera të vendit, por disa statistika tregojnë se numri i makinave që lëvizin në qytetet tona vetëm sa do të fillojë të rritet. Vendi ynë është në fundin e Evropës me mezi 195 vetura pasagjerësh për 1.000 banorë, numërime që janë bërë në vitin 2017, njofton...

Ajo që sot është Bansko dhe Borovec, mund të ishte dhe Kodra e Diellit

Dy qendrat e skjimit në Bullgari, Bansko dhe Borovec, ndonëse ishin më pak të njohura atëherë kur Kodra e Diellit kishte nam botëror, janë zhvilluar hovshëm vitet e fundit, dhe tani po përjetojnë “shkëlqimin” më të madh që kanë pasur deri tani. Madje, falë përparësisë krahasuese që kanë, kostove të ulëta, ato garojnë me qendrat e skijimit në Francë...