fbpx
Tag: МОН

tag: МОН

Avokati i popullit: Zgjedhjet nuk guxojnë t’i lëvizin maturën dhe testimin ekstern

“Procesi i rregullt mësimor për maturantët përfundon më 20 maj dhe ky ndryshim afatesh për maturën shtetërore paraqet shkelje të rëndë të të drejtave të nxënësve, të cilëve në mënyrë drastike u shkurtohet koha e përgatitjes për këtë provim... Suksesi i maturës shtetërore mund të jetë faktor vendimtar për atë nëse nxënësi do të regjistrohet ose jo në fakultet,...

Viti shkollorë megjithatë do të përfundoj më 10 qershor

Ministria e arsimit njoftoi se megjithatë viti shkollor do të përfundoj më 10 qershor. Drejtorët e shkollave të mesme në të cilat kishte bojkot të procesit arsimor vet pritet të gjejnë mënyrë se si t’i plotësojnë orët e humbura. Plenumi i shkollave të mesme bojkotoi procesin mësimor gati 1 muaj.  

Takimi mes Plenumit të nxënësve të mesme dhe MASH përfundoi pa marrëveshje

Takimi mes Plenumit të nxënësve të mesme dhe ministrit të arsimit, Abdylaqim Ademi, zëvendësit të tij Spiro Ristevski dhe kryeministrit për çështje ekonomike, Vladimir Peshevski ka përfunduar pas kompromis të arritur, por me marrëveshja të bisedimet mes palëve të përfshira të vazhdojnë. Në ndërkohë, bojkoti i procesit arsimor do të vazhdoj ndërsa nxënësit e shkollave të mesme natën do...

Grupi punues do të përpiloi ligjin për arsimin e lartë

  Muajin e ardhshëm do të përpilohet analizë në bazë të të cilës do të definohet ligj i ri për arsim të lartë. Kjo është marrëveshja e takimit të sotshëm në Rektoratin e universitetit “Shën Cirili dhe Metodi”, mes përfaqësuesve të rektoratit, Plenumit Studentor dhe Plenumit të Profesorëve, Ministrisë së Arsimit si dhe qeverisë. Pas debatit 4 orë e gjysmë, gazetarëve...

MASh inicon takim me UKM më 10 shkurt

Ministria e Arsimit dhe Shkencës, e cila e pranoi propozimin e Senatit të UKM-së për debat, prej ku do të dalin propozime për reforma dhe përmirësim të arsimit të lartë, inicion takim të martën e ardhshme (10 shkurt) ku do të marrin pjesë përfaqësues adekuatë, të deleguar nga Universiteti "Shën Kirili dhe Metodi" - Shkup. Senati universitar i Universitetit të...

MASh pranon propozimin e studentëve

Ministria e Arsimit dhe Shkencës informon se është i pranueshëm propozimi që dje e parashtruan përfaqësuesit e një pjese të parlamenteve studentore në Maqedoni, i cili ka të bëjë me mundësinë që studentët të japin provimin e një të tretës së lëndëve të vitit të tretë të studimeve, pavarësisht nga ajo nëse e kanë dhënë apo jo pjesën e...

Për MASh-in propozimi i FShKI-së i pranueshëm

Propozimi I dekanit të Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë  në UShKM, Dimitar Trajanov për të punuar në institucioni të arsimit të lartë në vende sipas programeve studimore të cilat pjesërisht (60-70 për qind) kanë qenë kompatibile me programet e universiteteve duket e pranueshme dhe do të jetë lëndë për analizë plotësuese, thonë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës. “Propozimin...