fbpx
Tag: Liri

tag: liri

Ligji është vetëm vegël, e jo çelës për media të lira dhe profesionale

Qeveria hyri në procesin e fundit të ndryshimit të Ligjit për shërbime audio dhe audiovizuale mediatike. Vërejtjet kryesore nga ana e shoqatave dhe punëtorëve mediatikë kanë të bëjnë me propozimet e qeverisë për RTM-në, Agjencinë për media, si dhe obligimet ndaj transmetuesve privatë të radiodifuzionit. Eksperti evropian Piter Vanhaute për PINA-n deklaroi se tani për tani duket sikur propozim-ligji...

 “Reporterë pa kufij”: Në vendin e 111-të, Maqedonia është “djaloshi i keq i Ballkanit”

Raporti më i ri i “Reporterë pa kufij” rendit Maqedoninë në pozitën e 111-të sipas indeksit të lirisë dhe vendin e quan “djaloshi i keq i Ballkanit”. Sipas “Reporterë pa kufij”, liria e media është zvogëluar në mbarë rajonin, por erozioni i sundimit të së drejtës është më i dukshëm në Maqedoni. Si rrjedhojë, theksojnë se shpifja është larguar nga Kodi...

Nga “Kanal 77” kërkojnë shoqatat e gazetarëve të reagojnë për incidentin me gazetaren e tyre

Radioja nacionale “Kanal 77” dënoi publikisht sjelljen e pjesëtarëve të LQMM të cilët në protestën e djeshme në Shtip nuk e kanë lejuar gazetaren e radios, Vanja Micevska që të informoj nga ngjarja. Ajo i bëri thirrje shoqatave të gazetarëve që të dënojnë rastin. “Pjesëmarrës në kundër –protestën nuk i kanë lejuar gazetares sonë të fotografinë dhe të filmoj, edhe pse...

LSDM: Politika anti- shtetërore të Nikolla Gruevskit ngufatin lirinë e mediave

Raporti më i ri i "Freedom House" edhe zyrtarisht vërteton se mediat në Maqedoni nuk janë të lira, dhe kjo është si pasojë e sundimit kriminel të Nikolla Gruevskit dhe territ mediatik i paguar me para të popullit, thonë nga LSDM. "Politikat anti- shtetërore të Nikolla Gruevskit kanë ngufatur lirinë e fjalës dhe lirinë e mediave. Paratë e qytetarëve, Gruevski...

Nesër mbahet konferenca “E-shoqëri” për lirinë dhe privatësinë në internet

“Liria dhe privatësia e internetit” është tema e konferencës së 11-të ndërkombëtare “E-shoqëri” që do të mbahet të enjten në hotelin “Holiday In” ndërsa realizohet në suazat e projektit “Bashkëpunim i decentralizuar mes rajonit Normandia e Poshtme dhe R. E Maqedonisë” ndërsa me bashkëpunimin me Fondacionin për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” dhe me Instituin ndërkombëtar për të drejtat e...

Han: Vetëm zbatimi i plotë të Marrëveshjes së Përzhinos do të siguroj zgjedhje korrekte

Vetëm zbatimi i plotë i Marrëveshjes së Përzhinos do të mundësojë që në prill të mbahen zgjedhje korrekte dhe demokratike, vlerëson euro- komisari për zgjerim, Johanes Han në konferencën e sotme në Bruksel “Speak up” (“Flisni” ose “Ngrini zërin”) për gjendjen e mediumeve në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqi. Komisari evropian thotë se zgjedhjet e prillit, 2016 do të...

Orav: Maqedonia ka problem me demokracinë, lirinë dhe drejtësinë

Ambasadori i BE-së në Maqedoni, Aivo Orav, deklaroi se shteti ka probleme serioze në pikëpamjen e vlerave të demokracisë, lirisë dhe të drejtave të cilat po i promovon Bashkimi Evropian. Orav në debatin “BE duhet të zgjerohet dhe t’i përfshijë vendet e Ballkanit Perëndimor” tha se momentet e vetme pozitive nga viti i kaluar për vendin janë protestat e qeta...

Freedom House”: Maqedonia është pjesërisht vend i lirë

“Freedom House” njoftoi se vitin e kaluar është vërejtur rënie “shqetësuese” e lirisë, ndërsa sipas tyre, më pak vend i lirë është Siria ndërsa invazioni rus ndaj Ukrainës vlerësohet si goditje ndaj demokracisë. Në raportin e sivjetmë me titull “Refuzimi i demokracisë: Kthimi i grushti të hekurt”, thuhet se numri në rritje i sulmeve terroriste dhe intensifikimi i taktikave agresive...