Vetëm zbatimi i plotë i Marrëveshjes së Përzhinos do të mundësojë që në prill të mbahen zgjedhje korrekte dhe demokratike, vlerëson euro- komisari për zgjerim, Johanes Han në konferencën e sotme në Bruksel “Speak up” (“Flisni” ose “Ngrini zërin”) për gjendjen e mediumeve në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqi.

Komisari evropian thotë se zgjedhjet e prillit, 2016 do të vëzhgohen nga një numër i madh i përfaqësuesve nga të gjitha organizatat dhe institucionet ndërkombëtare, siç është ODIHR,Këshilli Evropian, Komisioni Evropian dhe Parlamenti Evropian.

Me partitë politike arritëm marrëveshje  dhe kjo marrëveshje duhet të zbatohet- deklaroi Han, duke shtuar se i gjithë procesi i bisedimeve duhet të siguroj, zgjedhje të lira, korrekte dhe demokratike.

Han nga mediat dhe organizatat joqeveritare kërkoi që të kontribuojnë për realizimin e Marrëveshjes së Përzhinos.

Komisari evropian për zgjerim dhe fqinjësi Johanes Han, paraprakisht konferencë tha se Lira e mediumeve  është jashtëzakonisht e rëndësishme për zgjerimin e Bashkimit Evropian dhe shtoi se në vendet potenciale kandidate për në BE, akoma duhet të punohet në lirinë e shprehjes të mediave.