fbpx
Tags Imigrantë

Tag: imigrantë

Vullnetarët ikin nga Ideomi

Në Idomeni kushtet edhe më tej përkeqësohen. Shiu edhe kushtet e vështira ngjasojnë sikur të hedhësh kripë në plagë të hapur për refugjatët, pas paralajmërimeve të djeshme se disa nga organizatat vullnetare dhe UNHCR  do të tërhiqen nga kampi. Tendat nga e para po  fundosen në baltë, refugjatët në të ftohtë, dhe me tërheqjen e organizatave vullnetare, ekziston frika...

Refugjatët në Indomeni pohojnë se janë rrahur nga polica e Maqedonisë

Tridhjetë refugjatë  në Idomeni janë lënduar fizikisht nga polica maqedonase, për shkak se kanë tentuar ilegalisht të kalojnë kufirin në Maqedoni, transmetojnë mediat greke sipas informacionet nga vullnetarët "Mjekët pa kufi". Përfaqësuesi i organizatës ka theksuar se 33 persona nga vende të ndryshme, të moshës prej 17-29 vjeç, të shtunën kanë tentuar ilegalisht të hyjnë në Maqedoni. Siç  kanë deklaruar,...

Imigrantët brohorasin “Macedonia, Macedonia”nga ana greke e kufirit

Në video- reportazhin e rrjetit të televizionit amerikan "CCN" nga ana greke, shumë qartë mund të dëgjohen brohoritma "Macedonia, Macedon derisa presin në pikën e benzinës në afërsi të pikës kufitare Bogorodica, përkatësisht në Indomeni, Në videon më të gjatë shihet se si një numër i madh i autobusëve të parkuar derisa pritet regjistrimi i imigrantëve dhe në nënshkrimin e...

Për shkak të defektit të hekurudhës sllovene, mbyllet zona neutrale në Idomeni

Defekti në infrastrukturën hekurudhore të Sllovenisë është shkaku për mbylljen e zonës neutrale të pikës kufitare të imigrantëve, ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë, në rajonin e Idmoenisë, thonë nga Ministria e Punëve të Brendshme për "Metën". Nga vendet e tjera na informuan se vendet e tjera të të ashtuquajturës linjës ballkanike të reduktojmë numrin e imigrantëve, për shkak të defektit të...

Në 24 orët e fundit jepen 5.255 vërtetime për imigrantët

Në 24 orët e fundit,  Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) ka dhënë 5.255 vërtetime për shtrimin e kërkesave për njohjen e së drejtës së azilit . Prej tyre 2.407 janë të gjinisë mashkullore, 1.371 janë të gjinisë femërore, 1.432 janë fëmijë të cilët e mbështesin bartësin e vërtetimit si edhe 45 fëmijë të cilët udhëtojnë pa prindër. Sipas shtetësisë së...

Imigrantët në kufirin e Maqedonisë me Greqinë, në shenjë proteste qepin buzët

Disa nga refugjat,  nga Iraku, Kurdistani dhe Pakistani të cilët presin të hyjnë në Maqedoni me gjipërë dhe penj në shenjë proteste kanë filluar të qepin buzët. Edhe pse tashmë nuk mund të flasin, kjo simbolizon se ata nuk do të heshtin para qëllimit të tyre për të kaluar në vendet perëndimore, transmeton "Telma". "Imigrantët që largohen për shkaqe ekonomike,...

Poposki: Presim që policia greke në kufi të mundësojë qarkullimin

Ministri e punëve të jashtme, Nikolla Poposki, sot pas takimit me ambasadorët e vendeve të BE-së, tha se imigrantët të cilët disa ditë presin  të hynë në vend nuk do t'iu lejohet të hyjnë dhe se pritet që policia greke të bëjë seleksionimin e qëllim që të mund të qarkullojnë ata që ikin nga vatrat e luftës. Poposki tha...

MPB: Gjendja e imigrantëve në kufirin jugor dhe verior e qetë

Situata me qarkullimin e imigrantëve në kufirin verior, në qendrën e pranimit në Tabanocë, është e qetë, kurse në 24 orët e kaluar në kufi kanë mbërritur dhe janë nisur në drejtim të Serbisë 2.715 imigrantë, bëri të dikur sot Ministria e Punëve të Brendshme. (MPB). Prej sonte në mesnatë deri në orën 8 të mëngjesit, siç informojnë nga MPB-ja,...

Maqedonia aktivizon filtrat e e kuotave ditore të për kalimin e refugjatëve?

Raporti shtetëror i Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB) për numrin e imigrantëve, të cilëve dje iu janë dhënë vërtetim për  të kërkuar azil tregon se policia në kufirin jugor, regjistron vetëm shtetas nga Siria, Afganistani dhe Iraku. “Gjatë periudhës prej orës 00.00 deri 24.00 të 19 nëntorit viti 2015, janë dhënë 2.589 vërtetime për shtetas të huaj. Sipas nënshtetësisë...

UNHCR: Serbia dhe Maqedonia reduktojnë qarkullimin e imigrantëve

Serbia dhe Maqedonia, pamundësojnë qarkullimin e imigrantëve nga Siria, Iraku dhe Afganistani, bëri të ditur sot Komisiri i Lartë i OKB-së për Refugjatë (UNHCR) Zëdhënësja e UNHCR-së, Melita Shunjiç, bëri të ditur se imigrantëve të tjerë nuk iu lejohet hyrje dhe se nëpër kufij janë mbledhur disa qindra raste të këtilla. Dëshmitarë okular në kufirin Maqedoni - Greqi për "Rojters", deklaruan...

MPB për “Meta”: Francezët kërkuan asistencë, po bëhen kontrolle për kamikazin në Paris

Autoritetet franceze- Byroja Qendrore Kombëtare (BQK) Paris deri te të gjitha qendrat e Interpolit, në mesin e të cilave edhe Republika e Maqedonisë, dorëzuan kërkesa të caktuara për kontrollin e data bazave të cilat do të ndihmonin  për hetimet dhe zbulimin e autorëve të mundshëm, organizatorëve dhe asistentëve të sulmeve terroriste, thonë nga Ministria e Punëve të Brendshme për...

Njëri nga terroristët ka kaluar nëpër Maqedoni

Shtetas i Sirisë i cili ka marrë pjesë në sulmin e mbrëmshëm të Parisit, ka kaluar në të ashtuquajturin korridori ballkanik, raportojnë televizionet franceze. Ai sipas tyre,  bashkë me disa mijëra refugjatë nga Greqia kanë kaluar nëpërmjet Maqedonisë, pastaj nëpër Serbisë, Kroacisë, Sllovenisë, Austrisë dhe Gjermanisë, ka arritur në Francë. Ky informacion jozyrtar tani për tani, është i mundur, konfirmoi...

Ulet numëri i refugjatëve që kalojnë nëpër Maqedoni

Mëngjesin e sotëm nga platforma e hekurudhës deri në Gjevgjeli, me tren u larguan 600 refugjatë. Dita e tretë me radhë që po ulet numri i refugjatëve që te ne arrijnë nëpërmjet Greqisë. Gjatë natës së kaluar, nga Gjevgjelia  tre trena special kanë transportuar 2.200 refugjatë dhe se akoma nuk është thirrur tren për transportin e refugjatëve. Sipas përqindjes së UHCR-së...