fbpx
Tag: Грција

tag: Грција

Zaev paralajmëroi projekte ambicioze në energjetikë dhe kontratë të re me “Helenik Petroleum” për naftësjellës

Do të ketë një numër projektesh të reja, serioze në sektorin e energjetikës që do të mbështeten nga Shtetet e Bashkuara dhe përfshijnë, ndër të tjera, lidhjen e Maqedonisë së Veriut në ndërtimin e një terminali të gazit natyror të lëngshëm pranë Aleksandropolit në Greqi, një marrëveshje e re me OKTA për lëshimin e naftësjellësit Shkup-Selanik, rezerva gazi për...

Dezinformatat rreth migrantëve në rajon po i zhvendosin ato për koronavirusin

Në kuadër të programit për të luftuar dezinformatat dhe lajmet e rreme, të cilat në Ballkan i kalojnë kufijtë shumë shpejt dhe shpejt shfaqen në mediat e ndonjë vendi tjetër madje edhe në gjuhë tjetër, “Meta.mk” transmeton rregullisht aktualitet te shërbimet e ngjashme për kontroll të fakteve dhe luftën kundër dezinformatave në rajon, nga Kroacia në veri deri në...

10 dezinformatat më të mëdha në Greqi: Ilaçi për kancerin, bletët që I duan ikonat, prostitute për migrantët

Si pjesë e programit të tij për të luftuar dezinformatat dhe lajmet e rreme, të cilat në Ballkan i kalojnë kufijtë shumë shpejt dhe me të shpejtë shfaqen në mediat e vendeve tjera e ndonjëherë edhe në gjuhë tjetër, Meta.mk rregullisht i transmeton aktualitetet në shërbimet përkatëse për kontroll të fakteve dhe luftë kundër dezinformatave në rajon, nga Kroacia...

Për veturat një kontroll kufitar midis Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë – për trenat do të presim edhe pesë vjet

Për udhëtim më të shpejtë të trenave dhe vendosje të kontrolleve të përbashkëta kufitare midis Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë do të presim deri në vitin 2023. Për t’i zbatuar ato, duhet të ndërtohet objekt i ri kufitare pranë stacionit të trenit Tabanovce e për ndërtimin e tij autoritetet e Maqedonisë së Veriut aktualisht po grumbullojnë fonde nga Bashkimi...

Mungesa e vendkalimeve të përbashkëta kufitare e vështirëson punën e hekurudhës

Maqedonia dhe Kosova kanë nënshkruar marrëveshje për vendosje të kontrolleve të përbashkëta kufitare në trafikun hekurudhor qysh në vitin 2011, por deri më tani ndërtesa e përbashkët për shërbimet doganore, policore dhe inspektuese nuk është ndërtuar. Sipas informatave nga Ministria e transportit dhe lidhjeve për “Meta.mk” objektin duhet ta ndërtojë pala kosovare në Han të Elezit dhe pas kësaj...

Greqia do të kërkojë fshirjen shtesë të borxhit

Greqia për realizimin e masave gjithëpërfshirëse të kursimit do të kërkojë të shpërblehet me shlyerje shtesë të borxhit. Sipas kryeministrit Andonis Samaras, shteti i tij në vepër ka realizuar “ristriktuimin e më të madh të borxhit publik në historinë e tij”. Ai tha se është sfidë e madhe që të mund të thuhet se borxhi i Greqisë është i...