fbpx
Tags буџет

Tag: буџет

RMV, në buxhetin e 2021 janë paraparë 20 milion euro më shumë paga për administratorët

Nga shpenzimet totale të buxhetit të vitit 2021 të cilat janë të projektuara në 247,5 miliard denarë (4 miliard euro) për paga të administratorëve do të ndahen 31,3 miliard denarë (510 milion euro), sipas propozim buxhetit për vitin 2021, i cili tashmë është i dorëzuar në parlament, shkruan Meta.mk. Bëhet fjalë për rritje prej 4,1 përqind në raport me buxhetin vjetor...

Programi më i njohur për të ri në Evropë me buxhet të zmadhuar deri në vitin 2027, mirëpo më pak nga ajo që është premtuar

Programi më i njohur për të rinj në Evropë, Erazmus+ mund të ballafaqohet me shkurtim të mjeteve për financim në buxhetin e ardhshëm të Bashkimit Evropian. Buxheti nga 21,2 miliardë euro i Erazmus+ programit për periudhën 2021-2027 është për 14,7 miliardë euro më i madh nga buxheti për 2014-2020. Megjithatë, kjo shumë është më e vogël se 24,6 miliardë...

NP “Parkingu i Qytetit” edhe sivjet do të marrë subvencione, por jo për parkingje të reja

Ndërmarrje Publike e Shkupit “Parkingu i Qytetit” edhe këtë vit prej buxhetit të qytetit do të marrë subvencione për punën e saj. Bëhet fjalë për mjete me lartësi prej 7,5 milionë denarë (rreth 120.000 euro), por në Buxhetin e Qytetit të Shkupit nuk ka mjete shtesë që do të ndaheshin për parkingje të reja në kryeqytet për zgjidhjen e...

Në Buxhetin e vitit 2020, 53 milionë euro janë ndarë për paga më të larta në administratë

Qeveria e Maqedonisë së Veriut për vitin 2020 ka ndarë 30.6 miliardë denarë ose rreth 497 milionë euro për paga dhe kompensime në administratë, që është rritje për 325 milionë denarë apo 53 milionë euro në raport me buxhetin e vitit 2019, në të cilin për këtë qëllim janë paraparë 27.3 miliard denarë apo rreth 444 milion euro, tregoi...

Маnçevski: Pjesa më e madhe e buxhetit – 19,3 milionë euro – do të shkojnë për RTM-në, RDM-në dhe ASHAAM-in

Pjesa më e madhe e buxhetit të Ministrisë për Shoqëri Informatike dhe Administratë (MSHIA) në vitin 2018 do të shpenzohet për "Radiotelevizionin e Maqedonisë" (RTM), Radiodifuzionin e Maqedonisë (RDM) dhe Agjencinë për shërbime audio dhe audiovizuale mediatike (ASHAAM), theksoi sot ministri Damjan Mançevski. Ai sqaroi se buxheti i përgjithshëm i Ministrisë për vitin e ardhshëm është 1,486 miliardë denarë, gjegjësisht...

Zbuluam dhe kthyem 66.909 biseda të fshira

Prokurorja speciale, Katica Janeva sot publikoi raportin e tretë gjashtëmujor për punën e PSP-së për periudhën 15 shtator 2016-15 mars 2017. Në raport e Janevës thuhet se edhe gjatë kësaj periudhe ka pasur obstruksione ndaj punës së Speciales dhe probleme në bashkëpunimin me institucionet e gjyqësorit dhe instanca tjera. Prokurorja speciale pret që progresi i arritur në një pjese të...

KSHZ nuk ka të holla për tenderë të ri, Qeveria premton se do t’ia jep deri në zgjedhje

Me propozim/ rishikimin e dytë të buxhetit, për të cilin zhvillohen debate nëpër komisionet përkatëse të Kuvendit, buxheti i KSHZ-së edhe më tej qëndron në 104 milionë denarë (1,6 milion euro), siç parashihej me rishikimin e parë. Atëherë, KSHZ-së iu shkurtuan rreth 400 milionë denarë nga buxheti i paraparë për vitin 2016-të nga 531.375.000 denarë. Atëherë, ministria e financave shpjegoi...

Komuna e Ohrit miratoi buxhetin në atmosferë të tensionuar

Ohri deri vitin e ardhshëm mund të ketë buxhet prej 18 milionë euro. Këshilli i komunës votoi edhe programet zhvillimore për vitin 2016. Për shumicën në pushtet të VMRO DPMNE-së, bëhet fjalë për buxhet funksional dhe të qëndrueshëm, buxhet i mundësive që nuk do të krijoj borxhe të reja ndërsa mund t’i mbuloj ato të vjetrat. “Me buxhet të këtillë, me...

Veles: Dhjetë fshatra të shkëputur nga civilizimi dhe nga buxheti

Njëmijë banorë nga dhjetë fshatra të Velesit edhe në shek. XXI jetojnë të shkëputur nga civilizimi. Me vite kërkojnë që t’u asfaltohen rrugët e fushës të cilat planifikohen në buxhetet e komunës. Ato ishin të planifikuara edhe në buxhetin e sivjetëm. Në vend të 16 milion e 800 mijë denarëve për ndërtim dhe rekonstruim të rrugëve lokale dhe rrugicave pushteti...

Manastir: ‘Kodra e Artë’ u bë lagje e errët

Edhe pas pesë vitesh nga paralajmërimi i projektit të lagjes “Kodra e Artë” ku duhej të ndërtohej kompleksi më luksoz në Manastir me hacienda, ndërtesa, çerdhe dhe institucione tjera- ai vendbanim me qytetin është lidhur vetëm me rrugica të ngushta. Si dhe përse janë harxhuar 2.5 milionë euro nga paratë e manastirasve të cilat ishin të destinuara për ndërtim infrastrukture? I...

Prilep: Shtëpia e pleqve si Shtëpia e të burgosurve (Video – Kronikë)

Llogaria e bllokuar i la pa ngrohje, pa sasi të mjaftueshme ushqimi dhe kujdes 128 persona në Shtëpinë e pleqve të Prilepit. Të strehuarve të cilët edhe vetë paguajnë për shërbimet u kanosen vendime ekzekutive për pagesë të borxheve. Analizat tregojnë se në thelb Shtëpia e pleqve dhe dy vitet e fundit harxhoi më shumë se sa ka fituar,...

Kuvendi votoi buxhetin për viti 2016

Kuvendi votoi buxhetin për vitin 2016-të Kuvendi i Republikës së Maqedonisë para mesnate e ka miratuar Buxhetin për vitin 2016, me 66 vota "pro", 28 "kundër" dhe pa abstenime. Me procedure të shkurtuar është miratuar edhe Ligji për ekzekutim të buxhetit për vitin 2016. Deputetët e opozitës votuan kundër sepse mendojnë se buxheti prej 3,2 miliardë eurove është më...

Stavrevski shpalosi propozim- buxhetin për vitin 2016-të para deputetëve

Ministri i financave, Zoran Stavrevski shpalosi propozim- buxhetin për vitin 2016-të para deputetëve në Kuvend. Ai pret vitin e ardhshëm të ketë shkallë më të lartë të stabilitetit politike, me çka do të krijohet klimë më e mirë për ekonominë, realizimin e investimeve që qytetarët më lehtë t’i marrin vendimet për shpenzime. Stavreski siç shpjegoi para deputetëve, pret rritje reale...

Debati parlamentar për buxhetin është caktuar për 16 nëntor

Debati për buxhetin është caktuar për datën 16 nëntor më orën 12. “Qeveria dorëzoi propozimin shtesë për buxhetin për vitin 2016-të deri në Kuvendin e R. së Maqedonisë. Kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanovski thirri seancë të re plenare për 16 nëntor më orën 12” njoftuan nga kabineti i kryetarit të Parlamentit.

LSDM-ja kundërshton ashpër ligjin e miratuar me të cilin kompanitë dhe qytetarët nga viti 2015 do të kenë harxhime shtesë!

- Bëhet fjalë për të dhëna shtesë dhe kontratave autoriale. Këto janë pagesa shtesë për kontribute të shëndetësisë, sigurimit pensional dhe invalidor, për honorarët shuma e të cilëve kalon pagën e projektuar minimale përkatësisht 9.500.00 denarë, pa dallim se qytetarët njëherë kanë përmbushur këtë obligim. Pra, prej Vitit të ri nuk do të ketë rëndësi a jeni i punësuar...

Nuk ka marrëveshje për buxhetin e BE-së

Pas shtatë orësh bisedimesh, qeveritë e vendeve anëtare të Bashkimit evropian dhe Parlamentit Evropian, nuk arriti marrëveshjen për buxhetin e BE-së për vitin e ardhshëm. Tani propozimi duhet të kthehet në Komisionin Evropian, i cili duhet të përgatit propozim buxheti.

Edhe vitin e ardhshëm Maqedonia pa regjistrim të popullsisë

Në projekt- buxhetin e vitit të ardhshëm nuk janë paraparë mjete për regjistrimin e popullsisë . As në paragrafin e Entit Shtetëror të Statistikës  (EShS), as në Komisionin Shtetëror Zgjedhor (KShZ), të cilët sipas disa spekulimeve do të mund të realizonin regjistrimin. Në projekt- buxhetin e vitit 2015 për EShS-në janë planifikuar diç më tepër se 3 milion euro,...