fbpx
Tag: Ambasadorët

tag: ambasadorët

Zaev me katërshen evropiane: Maqedonia patjetër t’i vazhdojë proceset demokratike

Republika e Maqedonisë patjetër t’i vazhdojë proceset demokratike. Kjo është konstatuar në takimin e sotëm të liderit të LSDM-së, Zoran Zaev me ambasadorët e Gjermanisë, Britanisë së Madhe, Suedisë dhe Holandës në vend, Kristin Alt’hauzer, Çarls Geret, Mars Stefanson dhe Volter Plomp. “Shumica parlamentare prej 67 deputetëve është e gatshme të realizoj vullnetin e qytetarëve për ndryshime. Hapat në vijim...

Brukseli: Politikanët të mos sulmojnë diplomatët, por të pëqendrohen në zgjedhjet

Politikanët e Maqedonis të përmbahen nga sulmet ndaj diplomatëve, ambasadorëve dhe politikanëve tjerë dhe të sillen në mënyrë profesionale, porositin diplomatët nga Brukseli. Nga Brukseli porositin Qeverinë dhe vendin që të fokusohen në zgjedhjet që ato të jenë korrekte dhe demokratike dhe gjatë fushatës zgjedhore politikanët të mos bëjnë lojëra të pistë dhe të mos bëjnë goditje të ulëta, në...

Vanhojte: Nuk ka zgjedhje më 24 prill, sot BE dhe SHBA do të japin vlerësimin final

Delegacioni i BE-së dhe SHBA-së në Maqedoni sot, siç ishte paralajmëruar, duhet të njoftojnë vlerësimin lidhur me krijimin e kushteve për zgjedhjet e caktuara më 24 prill. Fillimisht, vlerësimi pritej të publikohet dje, por siç njoftojnë nga ambasadat, është anuluar me kërkesë të partive politike. Ndërmjetësi belg Piter Vanhojte mbrëmë në profilin e tij në Twitter shkroi :"Bëhet fjalë për bisedime...

Tre ditë deri në vlerësimin e të huajve se kur do të ketë zgjedhje- mediumet ngelin në udhëkryq

Ndërmjetësi në bisedimet për zbatimin e Marrëveshjes së Përzhinos, Piter Vanhojte, këto ditë zhvillon takime dypalëshe me partitë politike dhe përfaqësuesit e shoqatave dhe organizatave të gazetarëve, me qëllim që të arrihet zgjidhje për reformat në mediume. Kjo është një prej çështjeve kyçe prej të cilës do të varet vlerësimi i komunitetit ndërkombëtarë për atë nëse më 24 prill...

Gruevski të huajve u postoi fjalim të vjetër në Twitter si përgjigje

VMRO DPMNE, Qeveria, kryeministri dhe lideri i partisë Nikolla Gruevski nuk dolën me reagim zyrtar ndaj deklaratës së ambasadorëve, por qëndrimin e tyre e shprehën në profilin e tij në Twitter të Gruevskit. Disa orë pas deklaratës së ambasadorëve ku ata ju bëjnë thirrje partive politike që t’u përmbahen pikave të Marrëveshjes së Përzhinos, duke i dhënë theks pjesës që...

Ambasadorët porositën: VMRO DPMNE të respektoj Marrëveshjen e Përzhinos, LSDM të mos publikoj “bomba”

Ambasadorët e SHBA-së, Britanisë së Madhe, Francës, Gjermanisë, Italisë dhe BE-së sot para Qeverisë lexuan deklaratë të përbashkët për krizën politike dhe Marrëveshjen e Përzhinos me të cilën ju bëjnë thirrje VMRO DPMNE-së që t’i respektoj obligimet që i kanë pranuar në Përzhino ndërsa nga LSDM të vazhdojnë t’i plotësojnë obligimet e tyre nga marrëveshja, përfshirë edhe mos- publikimin...

Ahmeti u takua me 15 ambasadorë nga vendet e BE-së

Lideri i BDI-së inkurajon zgjidhjen sa më të shpejtë të krizës politike, duke vënë interesat e përgjithshme shtetërore përpara interesave partiake. Pas takimit me 17 ambasadorët e shteteve evropiane dhe Ambasadorin e Bashkimit Evropian, Aivo Orav, Ahmeti theksoi nevojën që palët të reflektojnë në 2-3 ditët në vazhdim. Ahmeti kërkoi respektimin e plotë të Marrëveshjes së 2 qershorit dhe...