Kryeministri i Maqedonisë Nikolla Gruevski sot u takua me kryetarin e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë Ilir Meta, ku pozitivisht i vlerësuan marrëdhëniet dypalëshe, duke theksuar me këtë rast se karakterizohen me takime të nivelit më të lartë.

Kryeministri Gruevski në takimin është përqëndruar në reformat që i zbaton Qeveria, duke theksuar se Republika e Maqedonisë është përkushtuar në përparimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të mira fqinjësore me Republikën e Shqipërisë dhe për intensifikimin e bashkëpunimit të ndërsjellë.

“U theksuan projektet tona vijuese infrastrukturore tĂ« Korridorit 8, tĂ« cilat do tĂ« kontribuojnĂ« pĂ«r pĂ«rmirĂ«simin e lidhjes sĂ« ndĂ«rsjellĂ«, lehtĂ«simin e qarkullimit tĂ« udhĂ«tarĂ«ve dhe tĂ« mallrave, si dhe pĂ«rforcimin e marrĂ«dhĂ«nieve tregtare. U theksua ndĂ«rtimi i autostradĂ«s KĂ«rçovĂ«-OhĂ«r, pĂ«rgatitjet pĂ«r ndĂ«rtimin e autostradĂ«s Gostivar-KĂ«rçovĂ« me rrugĂ« tĂ« koncesionit, si dhe pĂ«rgatitjet pĂ«r ndĂ«rtimin e vijĂ«s hekurudhore deri nĂ« kufirin shqiptar. U theksua edhe gatishmĂ«ria e QeverisĂ« pĂ«r lidhje shtesĂ« energjetike mes dy vendeve, pĂ«r financimin e sĂ« cilĂ«s ekziston interes nga ana e BankĂ«s Evropiane pĂ«r RindĂ«rtim dhe Zhvillim”, theksohet nĂ« kumtesĂ«.

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë Ilir Meta ka shprehur vlerësime pozitive për punën e Qeverisë së Maqedonisë, veçanërisht në fushën e tërheqjes së investitorëve të huaj, si dhe në fushën e bujqësisë dhe sigurisë së ushqimit, duke theksuar se marrja e përvojave tona nga këta sektorë mund të jetë në interes të Republikës së Maqedonisë dhe ka shprehur gatishmërinë për përforcimin e bashkëpunimit.