Reagimet për përdorimin emrit kushtetues të Maqedonisë në ngjarje ndërkombëtare nuk anashkaluan edhe Kampionatin e hendbollit në Katar. Federata greke e hendbollit dërgoi letër  në Federatën Ndërkombëtare të Hendbollit, në të cilën reagojnë për emërimin e gabuar të Maqedonisë në Kampionatin e 24-të të hendbollit për meshkuj, në Katar dhe kërkon që sjellja e këtillë të korrigjohet në pjesën tjetër të ngjarjeve të botërorit.

“Me rastin e përdorimit jo të drejtë të emrit të IJRM-së në disa raste Kampionati Botëror i Hendbollit që mbahet në Katar , në të cilin merr pjesë edhe fqinji ynë, Federata Greke,  Federatës Ndërkombëtare të Hendbollit i dërgoi letër ku reagon dhe kërkon që të intervenohet në komitetit lokal organizativ, gjithandej shfaqet ose kumtohet emri i IRJM-së, kjo të bëhet me përdorimin zyrtarë të saj ndërkombëtar”, thuhet në kumtesën e Federatës Greke të Hendbollit.