Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе информира за фокусот на нивната работа во оваа година.

На прес-конференцијата, што ќе се одржи во Стопанската комора на Македонија, ќе се обрати претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан Петер.

На последната прес-конференција на Советот на странски инвеститори, беше истакнато дека недоследноста на правната сигурност, политичката и општествената нестабилност, борбата против корупцијата, процесот на интеграција на државата кон ЕУ, административните процедури се дел од предизвиците со кои се соочуваат.