Истражители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) и припадници на единицата „Алфи“ синоќа, го чуваа влезот на објектот на Централниот регистар за да не дозволат во текот на ноќта да се изнесат или уништат документи што се предмет на истрага на СЈО, објави телевизијата „Алсат М“.

Како што објавува телевизијата, ова го потврдиле и од СЈО, од каде што изјавиле дека пред крајот на работното време имало судска наредба за одземање документи од Централниот регистар, но по истата не било постапено бидејќи сите вработени биле пуштени да си заминат дома.

Истражителите и полицијата ќе останат да го чуваат објектот до почетокот на работното време, за да не дозволат влез или излез од објектот или изнесување документи, бидејќи како што велат, имале сомнеж дека е можно уништување на материјали кои потенцијално се од интерес на СЈО. Од кај Катица Јанева не откриваат за кој предмет се врши одземањето на документите.