Пред Министерството за здравство заврши протестот со кој се бараше оставка на министерот за здравство, Никола Тодоров. На присутните им се обрати мајката на Тамара, која рече дека нема да се откажат од тоа да бараат одговорност од оние кои се виновни за смртта на нејзината ќерка.