Во организација на „Слоу фуд млади Македонија“, денеска ќе се одржи конференција на тема „Нашите семиња, наша иднина“, а целта е промовирање и заштита на македонските автохтони семиња, пренесува „А1 он“.

Ова е прв настан од неколкуте планирани на оваа тема, на која ќе дебатираат производителите, експертите, граѓанските организации и претставници на институциите, велат од „Слоу фуд млади Македонија“.

Настанот се реализира во рамки на кампањата „Не за ГМО!“ и проектот ЕССЕДРА, финансиран од ЕУ.