Инстаграм додава нова опција – „неодамна избришано“

На 2 февруари на блогот на Инстаграм беше објавено дека во најновата верзија на нивната апликација ќе биде додадена опцијата „неодамна избришано“. Заедно со оваа опција се додадени заштити против хакери. За пристап до папката каде неодамна избришаните објави се складираат од корисниците ќе биде побарана верификација. Овие две функционалности се превенција на несаканото бришење на објави од страна на потенцијални хакери.

Опцијата „неодамна избришено“ ги опфаќа сите слики, видеа, reels, IGTV видеа и сторија кои автоматски се префрлаат во папката „неодамна избришено“ откако ќе бидат избришани. Оттука корисниците можат да одберат дали сакаат трајно да ги избришат или пак дали сакаат да ги обноват овие објави. Сите објави ќе бидат складирани 30 дена освен сторијата кои ќе бидат складирани 24 часа.

Соопштението во целост можете да го прочитате овде.