По оставката на претседателот на Државната изборна комисија, Александар Чичаковски како и членовите Виолета Дума и Игор Милев, оставка си даде и претставникот од ДУИ, Субхи Јакупи.

Јакупи, за порталот „Нова“ изјавил дека, си поднел оставка од морални причини и дека парите ќе ги врати во буџетот, бидејќи се на граѓаните.

– Американскиот амбасадор Џес Бејли излезе со изјава дека целата постапка на гласање за надоместоци била нетранспарентна. Точно е дека беше зад затворени врати, во доцните вечерни часови, но тоа,не беше моја вина. Јас не знаев дека оваа седница не е објавена на веб-страницата на ДИК. Но, коректно е, од етички аспект да дадам оставка, затоа што не можеме да негираме дека сме постапиле нетранспарентно – изјави Јакупи за „Нова“.