fbpx

Во „Шорткат“ известуваме за новиот простор за студентите на Машински факултет – „Фабрика за учење“
(ВИДЕО)

„Фабрика за учење“ е новото место на Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, во кое студентите можат да креираат производи со користење на работна смарт машина, 2Д камера и робот

Како се делат фотелји во Македонија (видео)

Секоја 5-та институција во државата постои само заради директорската фотелја. Во нејзиното ново видео, Кика Авеиро го изнесува својот став на ова прашање и...

Модниот викенд Скопје со интересна кампања на социјалните медиуми

Модниот викенд Скопје најавува познати имиња, нови таленти и странски гости за десетгодишнината од почетокот, а тимот на модниот викенд оваа сезона настапува со...

Error 1200: Најголемиот проблем на “градоначалникот“ во Тетово (видео)

Че Тим ТВ со поддршка на „Порталб.мк“ продолжува да го третира проблемот со немањето јавен превоз во Тетово. Засега, ова веројатно е најголемиот проблем...

Балканот еколошките проблеми ги разбира само на хартија

Планот за справување со аероагадувањето е добар, но овој проблем не може да се реши краткорочно бидејќи има повеќе фактори како греењето на домовите,...

Чивнинг стипендистите организираат регионална конференција за животна средина

Утре, 26 октомври, во хотел „Мериот“ во Скопје, Асоцијацијата на чивнинг стипендисти во Македонија (МЦАА) ќе организира конференција посветена на животната средина на Западен...

Учебници нема доволно и полни се со грешки, учениците се закануваат со бојкот на наставата

Унијата на ученици на Северна Македонија (УУМ) спроведе анкета со ученици од неколку средни училишта во земјава, чии резултати укажуваат дека на секој ученик...

Златниот беџ на Твитер може да ги чини бизнисите 1.000 долари месечно

Твитер размислува да заработи од бизнисите што се присутни на платформата со тоа што ќе им наплаќа 1.000 долари месечно за да ги задржи нивните златни беџови, јавува „Врџ“...
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
online free course
download karbonn firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=