Шчербак: Русија никогаш не се мешала во внатрешната политика на Македонија


       
Битола, 9 февруари, 2018 - 20:40 (META) 

Дијалогот меѓу Македонија и Русија го карактеризираат одржливо партнерство и повеќевековно пријателство меѓу нашите два народи, изјави рускиот амбасадор во Македонија, Олег Шчербак кој денеска престојуваше во Битола по повод обележувањето на руската дипломатија во светот.

-Во 24-годишните дипломатски односи меѓу двете земји не е забележана ниту една вмешаност од страна на руската Амбасада во Македонија, ниту на руската надворешна политика во внатрешните работи на Скопје – рече Шчербак.

Тој додаде дека Русија се залага за сеопфатен развој на соработката со Република Македонија во политиката, економијата, културата, хуманитарната сфера.