fbpx
Таг: Вељановски

таг: Вељановски

Вељаноски – Мета: Односите меѓу Македонија и Албанија на нагорна линија

На средбата помеѓу претседателите на македонскиот и на албанскиот парламент, Трајко Вељаноски и Илир Мета, било констатирано дека Македонија и Албанија се две соседни пријателски земји, со добри односи кои имаат тренд на нагорна линија. На средбата на претседателите на албанскиот и на македонскиот парламент станало збор и за положбата на етничките заедици, а се разговарало и за евроатланските процеси, при...

Вељаноски и Иванов на средба со заменик-претседетелката на Виетнам

Денеска претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, ќе се сретне со заменик-претседателката на Виетнам, Нгујен Ти Доан, која ќе престојува во официјална посета на Македонија. Заменик-претседателката на Виетнам во текот на денот ќе оствари средба и со претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски.

Џулијан Асанж го доби правото на жалба против екстрадиција во САД

Џулијан Асанж доби дозвола да поднесе нова жалба против неговата екстрадиција во САД, каде е обвинет за објавување воени тајни, и ќе може да ги оспори гаранциите на САД...