fbpx
Таг: смрдеа

таг: смрдеа

Прекршочна од Ѓорѓиевски за Комунална, тие тврдат дека чистат

Во главниот град, во текот на летото кое е во полн ек, многу локации се полни со смет. Јавното претпријатие Комунална хигиена не успева да го исчисти, што го прави проблемот со ѓубрето уште поголем и со кој надлежните веќе подолг период потешко се справуваат. Проблемот за ѓубрето повторно го актуелизираше Орце Ѓорѓиевски, градоначалникот на општина Кисела Вода, кој денеска,...

Во Скопје смрдеа од преполните контејнери и револт на граѓаните [галерија]

Контејнерите за ѓубре се преполнети, околу нив полека растат ридови од ѓубре, а на високите температури смрдеата од ѓубрето се повеќе се засилува, па е тешко подносливо човек да им се приближи и на два метра. Таква е сликата во Скопје денеска, откако поради штрајкот на вработените во ЈП „Комунална хигиена - Скопје“, веќе трет ден контејнерите не се...

Пренатрупаните контејнери во Тетово се нефункционални и треба да се заменат

Околу 80 отсто од контејнерите во Тетово немаат капаци и од нив се шири лоша миризба, а бидејќи не се чистат и не се одржуваат навремено се преполнуваат. Ситуацијата уште повеќе ја влошува фактот што отпадот што е фрлен во нив не е селектиран и затоа се преполнуваат со најразлични материјали, пишува „Порталб.мк“. Во Тетово има 522 контејнери, додека само...

#Одговорност е градот да не изгледа како голема канта за отпадоци

Недостигот од канти за отпадоци е голем проблем со кој се соочува скопската општина Чаир. Во нивно отсуство, ѓубрето смрди низ улиците на главниот град. Граѓаните што живеат во овој реон ги обвинуваат Општината и претпријатието за комунална хигиена дека го занемаруваат проблемот, но, исто така, и неодговорните граѓани. На главните улици воопшто нема канти за отпадоци, а и некои што...

Жители на Кочанско: Се шири смрдеа од јамата со заболени говеда

Одвај закопани трупови на говеда заболени од јазлеста кожа шират смрдеа, што е неподнослива во попладневните и во вечерните часови, реагираат жители на кочанските села Кучичино и Чифлик. Жителите, кои имаат ниви близу локацијата каде се закопани заболените крави, тврдат дека кога подобро ќе се погледне во плитката дупка, можат да се видат и делови од телата на пцовисаните крави. -...

Носталгија по диктатори: Хусеин, Гадафи и Асад

Чест наратив на Кремљ е дека ирачкиот лидер Хусеин, либискиот Гадафи и сирискиот Асад биле големи патриоти и имале добри социјални политики, но дека биле жртви на американскиот империјализам,...