fbpx
Таг: отрови

таг: отрови

Труењето диви животни е секојдневие на Балканот, но само 20 отсто од случаите се откриени

Труењето на диви животни е честа практика во земјава и на Балканот, но и покрај тоа, помалку од 20 отсто од инцидентите со труење се откриени и документирани. Според Студијата за труење на балканските мршојадци од 2022 година, вистинското влијание на употребата на отрови во природата е веројатно многу поголемо, со оглед на тоа дека само седум диви видови...

Сатирично видео за „авион од кој се прскаат отрови“ претставено како вистинско

Видеото во постот е очигледен обид да се создаде шега базирана на сите работи во кои поддржувачите на теоријата на заговор за кемтрејлс веруваат и тоа од страна на сопственик на авион, кој залепил налепници на крилата од авионот и купил прекинувач на интернет на кој пишува дека е за „кемтрејлс“. Самиот прекинувач кој го покажува авторот на снимката,...

Белите траги од авионите не значат дека од воздух нè прскаат со отрови

Нема докази дека отрови се пуштаат од воздух во Македонија или каде било во светот. Според научната јавност, станува збор за контрејлс – траги што авионите ги остават зад себе како последица на кондензација и кои се највообичаена појава. Облаците во форма на линија се произведени од издувните гасови на моторот на авионот и настануваат поради промени во притисокот...

Вистиномер: Не е вистина дека хиџама е единствен лек за тромбоза и дека пациентите треба да одбиваат апчиња и да пијат сода бикарбона

Не е точно дека единствениот лек за тромбоза е хиџамата. Националната алијанса против згрутчување на крвта на САД на својата веб страница за тромбоза наведува неколку лекови, но сепак, водството од лекар и неговата проценка, прегледите, медицинската историја и состојбата на пациентот се елементи кои треба да се земаат предвид при индивидуалното лекување во медицината. Да се тврди дека...

Од понеделник субвенционираниот студентски оброк ќе се исплаќа на неделна основа

Од 1 март се менува начинот на кој се исплаќа субвенционираниот студентски оброк. Наместо на дневна основа, од понеделник паричните средства за оваа мерка ќе се исплаќаат одеднаш за шест...