fbpx
Таг: НАЕОПМ

таг: НАЕОПМ

Онлајн дебата „Младите и волонтерството“ на 19 август

Зошто волонтирањето е важно за младите луѓе и како истите да се мотивираат за да се ангажираат во волонтерството? Дали и колку младите се активни како волонтери во земјава? Кои области и прашања во моментов имаат приоритет и потреба од млади волонтери – климатските промени, родовата еднаквост или можеби одржувањето и промовирањето на мир? Дали и како волонтерството треба да се...

Хакатон по повод Меѓународниот ден на младите се одржа вчера во Музејот на современа уметност

По повод 12 август, Меѓународниот ден на млади, Агенцијата за млади и спорт заедно со Агенцијата за европски образовни програми и мобилност, Националниот младински совет на Македонија и Сојузот за младинска работа одржаа настан во Музејот на современа уметност во Скопје, кој вклучи голем број на млади лица кои работеа на хакатон. Целта на хакатонот била развивање на идеи и...

Филмот „Скејтањето не е за девојчиња“ со две награди на Сараевскиот филмски фестивал

Најновиот филм во подготовка „Скејтањето не е за девојчиња“ на режисерката Дина Дума, а во продукција на „Сестри и брат Митевски“ освои две награди за развој во програмата Синелинк...