fbpx
Таг: Марјан Шокаровски

таг: Марјан Шокаровски

Кардиохирургот Јовев го нападнал директорот на клиниката Шокаровски?

Познатиот кардиохирург Сашко Јовев физички го нападнал актуелниот директор на Клиниката за кардиохирургија, Марјан Шокаровски и вербално нападнал медицинска сестра. Настанот е евидентиран од страна на Министерството за внатрешни работи (МВР). „На 18.09.2023 околу 10.00 часот во СВР Скопје добиена е пријава од Клиниката за кардиохирургија дека С.Ј.(вработен во клиниката) вербално нападнал медицинска сестра, а потоа физички го нападнал М.Ш....

Марјан Шокаровски е нов директор на државната кардиохирургија

За нов директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија е назначен доктор Марјан Шокаровски, кој е дел од тимот на клиниката уште од нејзиното основање, соопшти денеска Министерството за здравство. Д-р Шокаровски е супспецијалист по кардиохирургија, завршена во Универзитетски клинички болнички центар – Загреб, Хрватска со повеќегодишно хируршко и академско искуство во оваа област, раководител е на оперативниот блог и...

Објавени се резултатите за сместување во студентските домови за бруцошите

Министерството за образование и наука (МОН) денеска ги објави резултатите од Конкурсот за прием на студенти во прва година запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови...