fbpx
Таг: државен службеник

таг: државен службеник

Пријава за вработени во Агенција за администрација – примале мито за полагање и за вработување

Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал поднесе кривична пријава против седум лица од Скопје, Прилеп и од Гостивар, под сомнеж дека во периодот од септември 2022 година до првата половина на март 2023 година, тројца од нив, како вработени во Агенција за администрација, на одредени кандидати кои конкурирале за работа во државни институции им овозможиле успешно да...

Психолошкиот тест отпаѓа како услов за јавните службеници и функционери

Со голем број предлог-закони за измена на постојните, власта се подготвува за исфрлање на психолошкиот тест и на тестот за интегритет како услови за вработување раководни лица и службеници во јавната администрација и во јавните установи, се гледа при прелистувањето на Единствениот национален електронски регистар на прописи на Република Македонија (ЕНЕР). Истовремено, во сертификатите за познавање англиски јазик, потребни за вработување...

Хеликоптер во кој патувал иранскиот претседател претрпи „тешко слетување“

Хеликоптер со иранскиот претседател Ебрахим Раиши претрпел „тешко слетување“, пишува Би-би-си. Министерот за внатрешни работи кажува дека спасувачите сé уште се обидуваат да стигнат до местото на несреќата поради тешките...