fbpx
Таг: алтернативна медицина

таг: алтернативна медицина

Нема веќе „Руски доктор“ на македонски јазик, но српското издание кај нас е најевтино во регионот

Списанието „Руски доктор“ веќе не се издава на македонски јазик, но овој печатен медиум, како еден од методите на ширење на руската мека моќ на Балканот, во Северна Македонија е присутен преку српското издание, кое може да се набави низ продажните места во земјава. На просторите на поранешна Југославија, „Руски доктор“ има и хрватско и словенечко издание, но овие изданија...

Списанија за алтернативна медицина продолжуваат да го промовираат култот на Путин во Македонија и во регионот

Мрежата на списанија кои го промовираат „брендот Русија“ и ликот на Путин во формат на совети за алтернативна медицина продолжува да функционира во повеќето држави кои настанаа по распадот на Југославија.   „Мета.мк“ во април 2019 година објави анализа со која укажа на влијанието на две мрежи списанија, кои потекнуваат од Србија и кои се дистрибуираат и преку директен извоз во Босна и...

Списанија за алтернативна медицина ја промовираат Русија на Балканот

Еден метод за ширење на руското влијание на Балканот е преку списанијата за алтернативна медицина. Додека весникарството во сите балкански земји е во стрмоглав пад, бројот на списанија со наслови како „Руски доктор“, „Руски тревар“, „Руска енциклопедија на здравјето“ се зголемува од 2015 година досега. Најмалку пет од нив потекнуваат од Србија и се распространуваат преку трафиките во соседните...

САД сметаат дека нападите во Рафах не претставуваат целосна инвазија на градот

Соединетите Американски Држави не веруваат дека нападите на Израел врз Рафах во текот на изминатата недела не претставуваат целосна инвазија на градот, изјави портпаролот на Белата куќа Џон Кирби,...