fbpx
Tags велосипеди

Tag: велосипеди

Sistemi publik për vetë-marrje me qira të biçikletave në Shkup nuk do të zbatohet edhe vitin e ardhshëm

Banorët dhe vizitorët e Shkupit edhe vitin e ardhshëm nuk do të mund të përdorin sistemin publik për vetë-marrje me qira të biçikletave. Shkupi është një nga kryeqytetet e pakta evropiane që nuk ka sistem të tillë që duhet të plotësojë ofertën për udhëtime me transport publik, i cili do t’u mundësonte qytetarëve, me çmimi të ulët dhe thjeshtë,...

Në trenat e Maqedonisë ende nuk mund të transportohet biçikletë, nisma qytetare “Në biçikletë” me peticion

Nisma qytetare “Në biçikletë” para zgjedhjeve parlamentare nisi peticionin #MojataCrvenaVeloLinija (#LinjaImeKuqePërBiçikletë) me të cilën politikanëve (deputetëve dhe anëtarëve të ekzekutivit) iu vendosën 10 kërkesa konkrete për të përmirësuar trafikun me biçikleta në vend. Midis tyre, lartë në vendin e katërt është kërkesa që Hekurudhat e Maqedonisë të mundësojnë transportimin e biçikletave në trena gjithandej në vend. Online peticionin deri më tani e...

Edhe me edhe pa koronavirus, për biçikletat të njëjtat problem në vend (VIDEO)

Çështja për atë sa biçikletat janë mjet i rëndësishëm transportues për qytetarët në vend sërish u aktualizua me shpërthimin e numrit të personave të sëmurë rishtazi nga KOVID-19. Përhapja e shpejtë e koronavirusit përmes kontakteve të afërta të qytetarëve sërish ka shpjerë në vështirësi në funksionimin e transportit publik nëpër qytete, si dhe në interes të zmadhuar të qytetarëve...

Shkupi ka nevojë për sistem të ri të marrjes me qira të biçikletave dhe integrimin e tij me transportin publik

Qyteti i Shkupit nuk duhet të heqë dorë, por duhet të implementojë sistemin e ri të automatizuar për vetë-marrje me qira të biçikletave në kryeqytet, por edhe për të integruar trafikun e biçikletave me transportin publik. Ky është mendimi i ekspertit të profesorit universitar për transport publik Nikolla Krstanoski nga Fakulteti teknik i Manastirit, njofton Meta.mk. Në periudhën e pandemisë...