fbpx
Tag: училишта

tag: училишта

RMV, Inspektorët do të “hyjnë” në onlajn orë të mësimit për të monitoruar se si punojnë mësimdhënësit

Me fillimin e vitit të ri shkollor, inspektorët shtetërorë të arsimit do të kenë kompetenca që pa paralajmërim të bashkëngjiten në onlajn orët e mësimit për të monitoruar punën e mësimdhënësve. Ashtu siç do të kenë nxënësit emra të përdoruesve dhe fjalëkalime, ashtu do të kenë edhe inspektorët, me çka ata do të kenë qasje në onlajn platformën kombëtare...

Sektori joqeveritar shqetësohet për shkak të shkurtimit të mjeteve buxhetore për arsimin

Organizatat civile në vend e shprehin shqetësimin e tyre për zvogëlimin e financave në sektorin e arsimit me rebalancin e buxhetit të këtij viti. Arsimi është në vendin e tretë sipas shumës së shkurtimeve në rebalancin e buxhetit, njofton Meta.mk. Siç theksohet në deklaratën e 14 OShC-ve, më së shumti mjete janë shkurtuar në arsimin e lartë – 329 milion...

Tualete të adaptuara për higjienë menstruale për vajzat në shkollat në Tetovë dhe Resnjë

Paketat e reja të tualeteve dhe produkteve për higjienë menstruale do të pranojnë rreth 300 nxënës në dy shkolla fillore në Tetovë dhe Resnjë, njofton Meta.mk. Gazetarë për të drejtat e njeriut dhe Instituti i shëndetit publik, me mbështetje të Ambasadës Britanike do të përmirësojnë ambientet e tualeteve, ndërsa qëllimi është që në të ardhmen të bëhet standardizim i të...

#Përgjegjësi është të hiqet kumari në afërsi të shkollave dhe vendbanimeve

Jemi dëshmitarë të përhapjes së madhe të objekteve për lojëra të fatit, ku kohën e fundit ata mund t’i gjejmë në çdo skutë të Maqedonisë, duke filluar nga bastoret e gjer te kazinot. Këto objekte përveç që e varfërojnë popullatën, gjithashtu janë të rrezikshme edhe për fëmijët e mitur sepse shkaktojnë varshmëri. Në parim, lojërat e fatit në Maqedoni janë...

„Jashar Bej” dhe “Hasan Prishtina” janë emrat e rinj të shkollave “Jane Sandanski” dhe “Cvetan Dimov”

Qeveria e Maqedonisë dje firmosi vendimin për ndryshimin e emrave të dy shkollave në Komunën e Çairit. Shkolla Fillore “Cvetan Dimov” do të quhet “Hasan Prishtina”, ndërsa shkolla tjetër “Jane Sandanski” është emëruar “Jashar Bej Shkupi”. Ndërkohë janë edhe dy shkolla tjera, për të cilat Komuna e Çairit ka dërguar kërkesë në Ministrinë e Arsimit, por që ende nuk është...