fbpx
Tag: Televizion

tag: televizion

Besimi në mediat në Maqedoni ndër më të ulëtit në Evropë

Sipas raportit të ri të Unioni Transmetues Evropian, besimi në media te qytetarët e Maqedonisë është në shkallën pothuajse më të ulët, shkallë e cila ka rënë pesë  vitet e fundit. Në analizën që bazohet në raportin e 88 të Eurobarometër, thuhet edhe se besimi i ulët i qytetarëve maqedonas në media është në lidhje të ngushtë edhe me indeksin...

Zaev i gatshëm për ballafaqim në televizion, Gruevski mendohet

Debati për politikat ekonomike mes ministrit të financave, Kiril Minoski dhe zv- ministri plotësues Kire Naumov, prej 16 shtatorit dhe ai i djeshmi (6 tetor 2016) mes ministrit të brendshëm Oliver Spasovski dhe zv- ministrit plotësues Oliver Andonov, edhe krahas të gjitha dobësive, megjithatë janë fije shprese për më shumë se një dekadë ballafaqimet e bllokuara të ndërsjella të...

LSDM: Krerët e “Telma” të rishqyrtojnë vendimin e tyre

LSDM me shqetësim të madh pranoi lajmin se 12 të punësuar në televizionin “Telma” janë shpallur si tepricë teknologjike, me vendim të menaxhmentit të këtij mediumi” thuhet në njoftimin e LSDM-së. Më tej thuhet se “menaxhmenti i televizionit, si udhëheqësi e një media prestigjioze, relevante dhe respektuese, duhet të prononcohet në detaje dhe të shpjegoj arsyen e këtij vendimi”. Ndërkaq, bëhet...

Zaev: VMRO DPMNE le të filloj fushatën, më pas LSDM do të tregoj strategjinë

Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, sot në një bisedë telefonike me Agjencinë e Lajmeve “Meta”, tha  se ende është herët që t’i zbulojë strategjitë partiake për më 5 qershor. Në lidhje atë se më 7 prill në konferencë për shtyp, Zaev tha se LSDM “Nuk ka qëllim që në televizion t’i shikojë zgjedhjet”, ai tha se në vijim do të...

TV-debate: Nuk kishte, kurse tani na gozhduan para ekraneve

Debatet pas një heshtje shumë vjeçare u kthyen në forcë të plotë të televizioneve. Mbrëmë, për shembull, pothuajse në të njëjtën kohë në pesë televizione kishte emisione debative – të gjitha për të njëjtën temë: Zaevi, Gruevski, “bombat”, gjykata, kriza, arsimi... Në “24Vesti” në “Vin-Vin” ishte Vladimir Lazarevik, në “Telma” në “Top-tema” të ftuar ishin profesorët Kirill Barbarev, Enver Ajdini, Elizabeta...

Kriza ktheu debatet televizive

Pas ndërprerjes disavjeçarë, televizionet sërish i kthyen debatet për temat aktuale ditore. Kohën e fundit, emisionet e debatit thuajse u zhdukën nga ekranet edhe si formë edhe si esencë. Tani shikuesit kanë zgjedhje të madhe. Në televizionin “24 vesti” janë emisionet “Uin-uin” dhe “24 Analiza”. Në televizionin Telma çdo ditë emetohet emisioni “Top Tema”. Në televizionin Alsat –M mund të...

BE-ja me kanal televiziv do të luftojë “kundër propagandës së Putinit”

BE është duke shqyrtuar mundësinë për kanal televiziv evropian “kundër propagandës së Putinit”, njofton ueb faqja e njohur “Bazfild” në intervistën me ministrin e Letonisë për punë të jashtme para se Riga ta merr presidencën me BE-në në fillim të vitit 2015-të. Vendet- anëtare të BE-së më seriozisht janë duke shqyrtuar mundësinë për hapjen e një kanali personal televiziv...