fbpx
Tag: реконструкција

tag: реконструкција

Stacionet hekurudhore në Tetovë, Gjevgjeli dhe Shkup po rikonstruohen, në stacionet janë reduktuar udhëtarët

Tre stacionet hekurudhore në Tetovë, Gjevgjeli dhe Shkup është parashikuar që këtë vit të sanohen me mjete financiare të siguruara nga Ndërmarrja Publike për Infrastrukturë Hekurudhore – Hekurudhat e Maqedonisë. Në Tetovë është në rrjedhë rikonstruimi i tërësishëm i objektit të stacionit, me të cilën do të rinovohen pritoret, biletaria, tualetet dhe hapësirat e tjera në kuadër të stacionit...

Paradoksi në RMV, harxhojmë energji elektrike, të parët në ndotje, të fundit për efikasitet energjetik (Infografik)

Termi “efikasitet energjetik” në Maqedoninë e Veriut nuk merret seriozisht si nga autoritetet dhe investitorët, ashtu edhe nga vetë qytetarët. Vendi është në fund të Evropës për zbatimin e masave për të zvogëluar konsumin e energjetik, sasia e së cilës është pjesa më shqetësuese për ngrohjen e shtëpive gjatë dimrit, shkruan Meta.mk. Si pasojë, qytetet e Maqedonisë rregullisht gjenden në krye,...

Sektori joqeveritar shqetësohet për shkak të shkurtimit të mjeteve buxhetore për arsimin

Organizatat civile në vend e shprehin shqetësimin e tyre për zvogëlimin e financave në sektorin e arsimit me rebalancin e buxhetit të këtij viti. Arsimi është në vendin e tretë sipas shumës së shkurtimeve në rebalancin e buxhetit, njofton Meta.mk. Siç theksohet në deklaratën e 14 OShC-ve, më së shumti mjete janë shkurtuar në arsimin e lartë – 329 milion...

Rikonstruktimi i bulevardit Kërste Misirkov në Bit – Pazar do të zgjatë një muaj

Qyteti i Shkupit sot e filloi me rikonstruktimin e karregjatës në bulevardin Kërste Petkov Misirkov, në aksin nga udhëkryqi te Pallati i Gjykatës deri në nyjën Bit-Pazar në Komunën Çair. Kryetari i Shkupit Petre Shilegov realizoi kontroll të punëve ndërtimore në këtë segment, transmeton Meta.mk. Ai sqaroi që aksi rrugor do të rikonstruktohet në gjatësi prej 1350 metra në të...

Përfundon tmerri i studentëve në “Goce Dellçev”

Në mënyrë intensive punohet në riparimin e njërit bllok të shtëpisë së studentëve “Goce Dellçev”. “Meta” ishte në shtëpinë e studentëve që të sheh se si po zhvillohet riparimi i objektit prej ku dolën pamje rrëqethëse nëpër mediumet e huaja. Për momentin situata është si në vijim: Kati i 13 dhe 14 janë thuajse të përfunduara ndërsa në katet e parë...

„National Geographic“ dëshiron të transmetojë rekonstruksionin e rënies së kingerit të Trajkovskit

Shtëpia televizive “National Geographic“ është e interesuar për transmetimin e rekonstruksionit të rënies së aeroplanit në të cilin humbi jetën presidenti i Maqedonisë Boris Trajkovski, bashkëpunëtorët e tij në aeroplan, Omer Kuliq, i cili të martën edhe në Sarajevë prezantoi raportin për vdekjen e Trajkovskit, Aeroplani u rrëzua më 26 shkurt në vitin 2004, disa kilometra nga aeroporti i Mostarit,...