fbpx
Tag: Punësim

tag: punësim

BIRN: Të huajt kanë investuar shtatë herë më pak se paralajmërimet

Investitorët e huaj kanë investuar shtatë herë më pak se paralajmërimet dhe kanë hapur tre herë më pak vende pune sesa premtimet, tregon baza e të dhënave “Investimet e huaja në llupë” e përpunuar nga ekipi gazetaresk i BIRN Maqedoni. Hulumtimi ka përfshirë 138 investime që janë paralajmëruar apo promovuar nga Qeveria në periudhën 2007-2016. Ajo tregon se madje 43...

Çavkov: Konkursin e publikojmë sepse nuk mund ta bëjmë gjatë zgjedhjeve

Konkursi për punësimin e 600 policëve në MPB është për përforcimin e kapaciteteve të Ministrisë dhe plotësimin e mesatares evropiane për nga numri I policëve, deklaroi sot në konferencë ministri I brendshëm, Mitko Çavkov. Sipas tij, numri prej 600 policë për të cilët është shpallur konkursi është bazuar në strategjinë për zhvillimin e resurseve njerëzore në MPB dhe kërcënimet aktuale...

Gruevski paralajmëron sikur të jetë kryeministër: Bursa për 100 studentët më të mirë

Kreu i VMRO DPMNE-së paralajmëroi masën e re dedikuar të rinjve, apo “Ambasadorë të rinj”. Masa ju dedikohet nxënësve të shkollave të mesme që do të fitojnë çmim në një prej 12-të olimpiadave ndërkombëtare shkencore. “Për medalje të artë, nxënësi i shkollës së mesme do të merr 12.000 denarë çdo muaj, 1 vit të plotë. Për medalje të argjendtë fituesi do...

115 persona me pengesa në zhvillim janë punësuar përmes projektit të USAID

115 persona janë punësuar ndërsa 12 kanë hapur biznesin  e tyre personal përmes projektit të USAID për punë praktike dhe për punësime të personave me pengesa në zhvillim, që funksionon që prej gushtit 2012. “Deri më tani përmes projektit janë trajnuar 417 persona në temë “Strategjitë për kërkimin e punës për persona me pengesë në zhvillim”, 49 prej tyre me...

Kryeministri Gruevski paralajmëroi dy investime të reja të huaja deri në fund të muajit

Kryeministri Nikolla Gruevski sot paralajmëroi dy investime të reja të huaja që pritet të realizohen deri në fund të muajit. Në fillimin e punëve ndërtimore për vazhdimin dhe ndërtimin e bulevardit, Gruevski tha se dy fabrikat e reja do të punësojnë të paktën 500 qytetarë. “Kap-kon” së shpejti do të hap fabrikë. Bëhet fjalë për kompani globale amerikane nga industria e...

“Koha”: Prej 600 policëve të rinj, 46 shqiptarë

Konkursi i Ministrisë së Punëve të Brendshme për punësimin e 600 policëve ka hyrë në fazën përfundimtare të përzgjedhjes së kadetëve. Gazeta KOHA mëson se prej 600 kadetëve në nivel të shtetit, numri i kadetëve të përzgjedhur shqiptarë arrin 46, kjo pasi përfaqësimi adekuat i bashkësive etnike ishte edhe një nga kriteret bazë të konkursit për pranimin e policëve...

MPB shpalli konkurs për pranimin e 600 policëve të rinj

MPB shpalli konkurs për pranimin e 600 policëve të rinj. Siç thuhet në konkurs, në krahinën e SPB-së Shkup do të punësohen 435 ndërsa numri tjetër do të shpërndahet nëpër qytetet tjera të vendit. Sipas të dhënave që “Blumberg” i publikoi në vitin 2008 në Maqedoni ka 9905. Në vitin 2014, Ivo Kotevski deklaroi se në vend janë rreth 8500 polic ndërsa...

Do të punësohen 134 të papunë ndërsa për ta buxheti është 11 milion denar

Ministri i punës dhe politikës sociale, Dime Spasov sot paralajmëroi masën për punësim të subvencionuar të personave në rrezik social si dhe ndihmë për sektorin privat me subvencioneve të drejtpërdrejtë të hapin vende të reja të punës për këtë kategori të qytetarëve. Në punësim të subvencionuar do të hyjnë personat që pranojnë asistencë sociale, viktimat e dhunës familjare, personat që...