fbpx
Tag: Papunësi

tag: papunësi

Më shumë se 50% e të rinjve duan të largohen nga shteti për shkak të punësimit

Shkalla e papunësisë tek të rinjtë në Maqedoni është 52,9%, që rendit vendin në pozitën e tretë në listën botërore, tregon hulumtimi i “Papunësia e të rinjve në R. e Maqedonisë”, që e realizoi Fondacioni “Fridrih Ebert” këtë vit. Hulumtimi gjithashtu ka treguar se më shumë se 60% e të rinjve mbi 18 vjet konsiderojnë se vështirë gjendet vendi i...

Banka Botërore parasheh rritje ekonomike prej vetëm 2%, më të ulët në rajon

Rritja ekonomike në Maqedoni pritet të ngadalësohet dhe të arrijë nivelin e vetëm 2% në vitin 2016-të nën ndikimin e uljes së investimeve, thuhet në raportin më të ri ekonomik të Bankës Botërore për Evropën Juglindore, që sot u prezantua në Shkup. “Për herë të parë pas 6 viteve, investimet kishin kontribut negativ në rritjen ekonomike, që është e kundërta...

Shkalla e papunësisë është 24% në tremujorin e dytë

Në tremujorin e dytë të vitit, shkalla e papunësisë është 24%, njoftojnë nga Enti shtetëror i statistikës. Numri i popullatës aktive është 948.376 prej të cilëve 227.702 të papunë. Lidhur me tremujorin e parë, shkalla e papunësisë është ulur për 0,5%.

Remenski: Numri i të punësuarve në FSPI dhe ESHS dallon për 160 mijë

Ministrja teknike e punës dhe politikës sociale, Frosina Remenski në intervistën për shoqatën civile “Civil” ngriti çështjen për atë se sa është reale norma e papunësisë së zvogëluar, duke pasur parasysh se ekziston dallim në statistikën e institucioneve shtetërore rreth numrit të papunëve. “Kemi dilema të mëdha në pjesën e shifrave në veçanti nëse kihet parasysh se Fondi i sigurimit...

Gruevski: Opozita minon negociatat për të shtyrë zgjedhjet

Kryeministri Nikolla Gruevski në një intervistë për televizionin "Sitell" sonte njoftoi ndërtimin e një konvikt të ri në Shkup, ai ka thënë se Maqedonia aktualisht ka historikisht shkallën më të ulët të papunësisë prej 26.8 për qind dhe fajësoi opozitën  për të minuar negociatat për të shtyrë zgjedhjet rënë dakord për prill të vitit të ardhshëm. Gruevski i cili zakonisht...

Shkalla e papunësisë është 26,8%

Në tremujorin e dytë të vitit 2015-të, popullata aktive numëron 956.174 persona, prej të cilëve 699.578 të punësuar ndërsa 256.596 të papunë, publikoi Enti shtetëror i statistikës. Shkalla e aktivitetit në këtë periudhë është 57%, shkalla e punësisë 41,7% ndërsa ajo e papunësisë 26,8%.