fbpx
Tag: обвинение

tag: обвинение

Kallëzim penal për katër punonjës të DSK-së, kanë marrë 824,000 euro “për qëllime speciale”

Prokuroria Themelore Publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit (PTHP -NKOK) sot njoftoi se e ka përfunduar hetimin e kishte filluar në mars të këtij viti dhe se ka ngritur kallëzim për katër punonjës të Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim (DSK). Tre prej tyre akuzohen për shpërdorim të pozitës dhe autorizimit, ndërsa njëri për ndihmë në kryerjen e...

VMRO DPMNE: Do të ketë drejtësi dhe paqe kur Zaevi do të përgjigjet para gjykatës ndërsa Janeva nuk do ta shpëtoj

“Do të ketë drejtësi dhe paqe kur kriminel si Zoran Zaevi do të japin përgjegjësi para gjykatësve dhe kur nuk do të ekzistojnë Katica të ndryshme dhe prokurori speciale për t’i shpëtuar”, thuhet në njoftimin e VMRO DPMNE-së lidhur me seancën e djeshme të Komitetit ekzekutiv të partisë, ku është shqyrtuar dhe analizuar vendimi i PSP-së për tërheqjen e...

Klusev është deklaruar fajtor për shpërndarjen ilegale të lëndëve narkotike

Ludmil Klusev, i biri i kryeministrit të parë të Maqedonisë së pavarur, Nikola Klusev para gjykatësit të Qarkut, Alvin Tompson në Hartford është deklaruar për fajtor për shpërndarjen ilegale të narkotikëve, thonë në njoftim për “Meta” nga Ministria e drejtësisë, SHBA. Sipas dokumenteve gjyqësore dhe deklaratat e dhëna në gjykatës, KLusev, i cili ka pasur institucion psikiatrie në Milford, i...

Gjykata anuloi seancën për akuzën e PSP-së kundër Gruevskit dhe Janakieskit

Seanca gjyqësore për akuzën e PSP-së për dhunën në komunën Qendër është anuluar prej 21 nëntor për 16 dhjetor, pesë ditë pas zgjedhjeve, me kërkesë të Nikola Dodevskit, avokatit të njërit nga të akuzuarit, ish ministrit të transportit dhe lidhjeve, Mile Janakieski. Gjykata Penale njofton se avokati Dodevski me shkrim ka kërkuar nga Gjykata Themelore Shkupi 1 të anulohet pasi...

LSDM: Presim së shpejti të miratohet aktvendimi edhe kundër Zaevit

LSDM reagoi ndaj padisë së ngritur kundër liderit të opozitës Zoran Zaev për rastin “Puçi”. Sipas tyre, vendimi i Prokurorisë publike për siç thonë, rastin e konstruktuar “Puçi” nuk është befasi. “Pikërisht ne, me dëshmi dhe argumente publikuam se nën çfarë kontrolli të pushtetit ekzekutiv është sistemin i R. së Maqedonisë. Prokuroria publike në periudhë prej 30 ditë, duke filluar...

Është ngritur aktpadi kundër Zaevit për rastin “Puçi”

Prokuroria publike themelore, për krim të organizuar dhe korrupsion deri tek Gjykata themelore Shkupi 1 në Shkup, sot dorëzoi akt gjyqësorë kundër Zoran Zaev, liderit opozitar i cili ngarkohet për dhunë kundër përfaqësuesve të organeve më të larta shtetërore. Prokuroria ka ngritur akt gjyqësorë edhe për katër të dyshuarit tjerë në këtë rast. I dyshuari i parë gjegjësisht ish anëtari i...