“Do të ketë drejtësi dhe paqe kur kriminel si Zoran Zaevi do të japin përgjegjësi para gjykatësve dhe kur nuk do të ekzistojnë Katica të ndryshme dhe prokurori speciale për t’i shpëtuar”, thuhet në njoftimin e VMRO DPMNE-së lidhur me seancën e djeshme të Komitetit ekzekutiv të partisë, ku është shqyrtuar dhe analizuar vendimi i PSP-së për tërheqjen e aktakuzës për lëndën “Puçi”.

Në seancën e Komitetit, thuhet më tej në njoftim, është vlerësuar se bëhet fjalë për vendim të turpshëm të PSP, që është “presedencë” në praktikën e gjyqësorit.

Komiteti Ekzekutiv i partisë në seancën e mbrëmshme, ka diskutuar për situatën aktuale politike dhe bisedimet për formimin e Qeverisë.

“Komiteti Ekzekutiv ka shqyrtuar gjendjen aktuale politike ditore në kontekst të bisedimeve për formimin e Qeverisë dhe riafirmoi mbështetjen për kryetarin Nikola Gruevski që të vazhdoj me aktivitetet në këtë drejtim sepse vullneti i qytetarëve është imperativ”, thonë nga VMRO DPMNE.