fbpx
Tag: МРТ

tag: МРТ

RTM i plotësoi vendet e lira të punës me shpallje interne, nuk mund të marrë leje për punësime të reja

Radio-Televizioni i Maqedonisë  (RTM) ka publikuar 26 shpallje interne për punonjësit e kësaj shtëpie që të plotësojë vendet e lira të punës dhe të promovojnë punonjësit në karrierat e tyre profesionale. Në të njëjtën kohë, njoftimet e tilla do të zgjidhin padrejtësinë me ata profesionistë që janë punësuar për vite me radhë në RTM, e të cilët me sistematizimin aktual janë...

RTM zyrtarisht edhe në tremujorin e tretë ka punuar me fitim, por numri i të punësuarve edhe më tej bie

Radio Televizioni i Maqedonisë (RTM) në tremujorin e tretë të vitit 2020 zyrtarisht ka punuar me fitim, por numri i të punësuarve në servisin publik radiodifuziv ka vazhduar edhe më tej të bie. Në periudhën prej korrikut deri në shtator të vitit 2020, RTVM ka realizuar të ardhura prej mbi 227 milionë denarëve (thuajse 3,7 milionë euro) dhe shpenzime...

RMV, MSIA propozoi që servisi publik të marrë rreth 19 milionë euro nga buxheti i shtetit vitin e ardhshëm

Ministria e shoqërisë informatike dhe administratës (MSIA ) në projekt-buxhetin për 2021 për financimin e Radios dhe Televizionit të Maqedonisë (RTM) propozon të sigurojë fonde në vlerë prej 1.172.737.280 denarë (rreth 19 milionë euro) që do të ndaheshin nga buxheti i shtetit , informojnë për “Meta.mk” nga MSIA. Megjithatë, kjo ministri thekson se për financimin e aktiviteteve të radiodifuzionit...

Raporti i KE: Shteti duhet t’i bëjë prioritetet e reformave për stabilitetin financiar dhe pavarësinë e RTM-së

Komisioni Evropian (KE) në Raportin mbi progresin e vendit tonë për vitin 2020 ka drejtuar vërejtje për moszbatimin e reformave në Radio Televizionin e Maqedonisë (RTM). Në pjesën e lirisë së shprehjes, KE vëren se rekomandimet e vitit të kaluar mbeten në fuqi. I pari në listë është pikërisht përparësia e reformave në RTM përmes sigurimit të qëndrueshmërisë financiare...

RTM edhe zyrtarisht ka funksionuar me fitim, por me numër të zvogëluar të punonjësve në gjashtë muajt e parë

Radio dhe Televizioni i Maqedonisë (RTM) zyrtarisht ka realizuar rezultat pozitiv financiar nga rezultatet e punës në gjashtë muajt e parë të vitit 2020, megjithëse të ardhurat e buxhetit të shtetit mbeten burimi kryesor i mbi 85% të të ardhurave të shërbimit publik, tregojnë raportet për operacionet financiare të RTM për tremujorin e parë dhe të dytë të vitit 2020. Në gjysmën...

SPGPM: Gjykata Themelore Shkupi 1 konstatoi që televizioni Telma nuk e ka shkelur heshtjen zgjedhore

Sindikata e pavarur e gazetarëve dhe punonjësve mediatik (SPGPM) e përshëndesin vendimin e Gjykatës themelore – Shkup 1 me të cilin konstaton që televizioni Tellma nuk e ka shkelur heshtjen zgjedhore, në bazë të padisë për kundërvajtje të parashtruar nga Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele (ASHMAV). “Procedurën e iniciuar nga ASHMAV kundër Tellma-s, SPGPM e konsideron si shembull klasik i...

Mançevski: Nuk pranuam pazar politik me VMRO-DPMNE-në për RTVM-në dhe AShMAA-në

Me ministrin për shoqërinë informative dhe administratë, Damjan Mançevski, biseduam në përgjithësi për zbatimin e reformave në media, ngecjen për zgjedhjen e drejtuesve të ri të Radio Televizionit të Maqedonisë (RTVM) dhe të Agjencisë për Shërbimet Mediatike Audio dhe Audiovizuale (AShMAA), për uljen e sulmeve dhe padive për shpifje kundër gazetarëve si dhe për efektet prej subvencionimit të mediave...

Mosmiratimi i ndryshimeve kyçe të ligjeve e bllokon procesin reformues të mediave

Edhe përskaj përpjekjeve të Qeverisë së Maqedonisë, të ndërtojë partneritet me asociacionet dhe sektorin civil në fushën e mediave, e njëjta ende nuk është çliruar nga ndikimi institucional dhe personal, për shkak të ngadalësisë me të cilën Kuvendi i miraton ndryshimet e nevojshme të ligjeve. Kjo u tha në prezantimin e raportit të tretë periodik në kuadër të projektit...

KE: Ka përparim në lirinë e shprehjes, është zvogëluar presioni mbi gazetarët

Klima për lirinë e mediave dhe lirinë e shprehjes është përmirësuar, me një debat më të hapur politik dhe raportim më kritikues nga mediat. Është vërejtur një rënie në presionin ndaj gazetarëve. Raportimi nga fushatat zgjedhore dhe më i balancuar se më parë. Reklamimi i qeverisë është ndërprerë. Kyçe është që pushteti të praktikojë zero tolerancë ndaj të gjitha...

Me një sërë vërejtjesh, Ligji për ASHAAM-in javën e ardhshme do të shkojë në seancë plenare

Janë të nevojshme më shumë para për Radio Televizionin e Maqedonisë (RTVM) si transmetues publik, por të jepen më shumë kompetenca për rregullimin dhe rolin e propozuesit të vendimeve të Këshillit të Agjencisë për Shërbime Mediatike (ASHMAA) që të mundësohen reforma thelbësore mediatike. Që të mos shkaktohet prishje e madhe e tregut të reklamave, megjithatë, është e patjetërsueshme që...

Boshnjakovski: Udhëheqësia e re e RTM-së do të zgjasë deri në miratimin e ligjit të ri

Qeveria e Maqedonisë nuk ka kurrfarë lidhje me zgjedhjen e drejtorit të RTVM-së. Kjo zgjedhje është vendim i Këshillit të Programit të RTVM-së, i cili ende funksionon me përbërjen e vjetër, dhe qytetarët e Maqedonisë "e dinë mirë se kush janë anëtarë në atë përbërje të vjetër, në çfarë mënyre ka punuar dhe nën çfarë ndikimi, dhe si është...

Programet dokumentare historike-të barokut kanë “gëlltitur” 1,8 milionë euro nga buxheti i RTM-së

Emisionet dokumentare dhe serialet me përmbajtje historike që janë përgatitur në koproduksion me produksionet e pavarura, në periudhën 2013 – 2015 kanë "gëlltitur" gjithsej 1,8 milionë euro, tregon hulumtimi i BIRN-it për kontratat e koproduksionit që janë nënshkruar në vitet 2013, 2014 dhe 2015. Përmbajtjet e incizuara me pasqyrë audiovizuale e projektit erkitektonik "Shkupi 2014", gjegjësisht janë përpjekje që nëpërmjet ekraneve të...

Маnçevski: Pjesa më e madhe e buxhetit – 19,3 milionë euro – do të shkojnë për RTM-në, RDM-në dhe ASHAAM-in

Pjesa më e madhe e buxhetit të Ministrisë për Shoqëri Informatike dhe Administratë (MSHIA) në vitin 2018 do të shpenzohet për "Radiotelevizionin e Maqedonisë" (RTM), Radiodifuzionin e Maqedonisë (RDM) dhe Agjencinë për shërbime audio dhe audiovizuale mediatike (ASHAAM), theksoi sot ministri Damjan Mançevski. Ai sqaroi se buxheti i përgjithshëm i Ministrisë për vitin e ardhshëm është 1,486 miliardë denarë, gjegjësisht...

RTM-ja zhytet në borxhe, UER-i fut sanksione dhe ndalesa

"Radiotelevizioni i Maqedonisë tashmë nuk mund t'i shfrytëzojë shërbimet e Unionit evropian të radiodifuzionit për shkak të borxhit të papaguar. Kjo do të thotë se rrezikohet e gjithë skema programore e transmetuesit nacional. Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Damjan Mançevski, për PINA-n thotë se nuk i dijnë borxhet e përgjithshme të televizionit, prandaj duhet të bëhet një revizion...

“Hajde” protestuan që TVM-ja t’iu kthehet qytetarëve

Anëtarët e HAJDE! – Platformë për politikë qytetare, të motivuar nga nevoja që publikisht të përkujtojnë Radiotelevizionin e Maqedonisë (RTM) që duhet të jetë servis i qytetarëve, e jo megafon qeveritar. Për këtë qëllim aktivistët e Hajde kanë bllokuar udhëkryqin para RTVM të ulur në karrige simbolikisht të dëgjojnë lajme. Aktivistët e Hajde kanë bllokuar udhëkryqin para RTVM të ulur në...

RTVM: Nuk kishim kohë për transmetim të drejtpërdrejtë të konferncës së Zaevit

Radio Televizioni i Maqedonisë sqaroi se nuk ka pasur mundësi që për 45 min të ketë transmetim të drejtpërdrejtë  të  konferencës  për shtyp tësë liderit të LSDM-së, Zoran Zaev, të shtunën, dhe për këtë arsye e ka incizuar dhe emituar tërësisht në Ditarin e tretë të lajmeve. “ Në Ditarin e parë kishte paraqitje direkt të përkushtuar reagimit të LSDM-së,...

LSDM: RTM informon në mënyrë selektive

Radio Televizioni i Maqedonisë nuk e kryen obligim ligjor për informim profesional dhe objektiv të opinionit, por se është shndërruar në zë klasik partiak i VMRO DPMNE-së dhe Nikolla Gruevskit- thonë nga LSDM. Prej atje thonë se RTM informon në mënyrë selektive në interes të pushtetit. -Fjalimi i Nikolla Gruevskit, nga ama e RTVM u transmetua drejtpërdrejtë, gjatë ditës dhe në...