fbpx
Tag: Kredi

tag: kredi

VMRO DPMNE e ka dhënë godinën partiake nën hipotekë

VMRO DPMNE disa ditë para zgjedhjeve ka marrë kredi prej 3 milionë euro nga Banka Komerciale dhe për këtë qëllim e ka dhënë si hipotekë selinë e re të partisë, godinën “Hristo Tatarçev”, publikon “Prizma”. Siç shkruan në Gazetën Zyrtare, partia ka marrë “kredi kornizë rivolving”, që do të thotë se nuk është patjetër të merren të gjitha paratë prej...

Bogov: Investimet kanë dështuar, PBV do të rritet për 2,3%

Këtë vit investimet kanë dështuar, që ka ndikuar ndaj projeksioneve të rritjes së PBV-së në 2,3% për vitin 2016, deklaroi sot guvernatori Dimitar Bogov, në prezantimin e projeksioneve markoekonomike të tetorit. "Dështuan të gjitha investimet: publike, private, të huaja dhe ato vendore. Ambienti në përgjithësi për shkak të krizës politike nuk ishte përkatës dhe ka ndikuar ndaj besimit të investuesve....

Minoski dhe Bogov u bëjnë thirrje bankave që të zgjidhin qesen për kompanitë

Bankat t’i lirojnë mjetet dhe të investojnë në sektorin korporativ, porositën sot ministri i financave Kiril Minovski dhe guvernatori i BPRM-së, Dimitar  Bogov. “Kriza politike kishte efekt që rezultoi me politikë më restriktive nga bankat, kështu që ato u përmbajtjen nga investimet në sektorin korporativ. U bëjmë thirrje bankave që t’i kreditojnë kompanitë sepse kemi treg të qëndrueshëm financiar” tha...

OEMVP: Euro- obligacioni është për mbajtjen e qetësisë sociale e jo për zhvillimin e ekonomisë

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-perëndimore shprehi shqetësim lidhur me planin për marrjen e euro- obligacionit prej 650 milionë eurove dhe vlerëson se këto mjete janë për blerjen e qetësisë sociale dhe jo për futjen e kaptalit të freskët në ekonomi. “Deri më tani nga huamarrjet nuk kemi parë shfrytëzim të duhur të mjete për investime kapitale dhe për zhvillim esencial...

Për shkak të krizës politike, do të stopohen kreditë e huaja

Për shkak të krizës politike, institucionet e huaja financiare do t’i ndalojnë kreditë e tyre për Maqedoninë, shkruan “Prizma”. Burimet diplomatike nga Shkupi thonë se Banka Botërore ka ndaluar fazën e dytë Programit për përmirësimin e shërbimeve të komunave në Maqedoni ku pritej të sigurohen borxhe për gjithsej 57 komuna për investime në infrastrukturë, furnizim me ujë, kanalizim, menaxhimin me...

Bankat vitin e kaluar kanë miratuar kredi prej 400 milion euro

Bankat vendore vitin e kaluar kanë miratuar kredi në vlerë prej 400 milion euro, tregojnë të dhënat më të reja të Bankës Popullore. Sipas të dhënave për dhjetorin, mbështetja kreditore në pjesën më të madhe ka qenë e drejtuar kah sektori i bashkëpunimit ndërsa më pak drejt popullatës. Pas masave të ndërmarra nga Banka Popullore, bankat këtë vit do të "shtrëngojnë...

Prokuroria kontrrollon borxhin e komunës së Manastirit

Borxhi i komunës së Manastirit me kredi më të madh se 2,5 milion euro nga Banka Botërore, për rregull infrastrukturor të ish kazermës, ku në vijim e sipër janë ndërtimet e objekteve afariste dhe  të vendbanimeve, është vendosur nën kontrrollin të Prokurorisë Themelore Publike në Manastir. Këtë informacion për “Metën" e zbulojnë burime nga Prokuroria, me paralajmërim se, kinse bëhet...

Përçarje në SIRIZA pas votimit të memorandumit grek?

Qeveria greke sot sërish është para një testit të rëndësishëm. Votimi për kredinë e re dhe pakon e masave për Greqinë do të tregoj se sa është e madhe mbështetja nga brendia e SIRIZA-s për Qeverinë dhe për përpjekjet e kryeministrit Aleksis Cipras. Partia majtiste duket se gjendet para shkatërrimit pas apelit të djeshëm të ish ministrit të energjetikës,...