fbpx
Tag: KodiZgjedhor

tag: KodiZgjedhor

Hojte: Kjo nuk është luftë, partitë duhet të bëjnë kompromis

Partitë  duhet ta kuptojnë se nuk mund të fitojnë gjithçka. Në botën normale,  kur bëhet kompromis nga disa gjëra heq dorë, që si kompensim të fitosh disa gjëra të tjera. Nuk mund të fitoni gjithçka, dhe këtë dua që të gjitha partitë ta kenë të qartë. Nuk mund të jeni në çdo gjë fitues. Kjo nuk është sikurse luftë,...

Kocijanciq: Ligji u tërhoq, partitë sa më parë të merren vesh për reformat zgjedhore

Komisioni Evropian i porositi sot partitë politike në Maqedonisë që sa më shpejtë të merren vesh për ndryshimet në Kodin Zgjedhor. “Komisioni e di që partitë nuk kanë arritur marrëveshje mbrëmë për ndryshimet në Kodin Zgjedhor por bisedimet vazhdojnë edhe sot. Komisioni e ndjek nga afër zhvillimin e negociatave dhe pret që partitë të arrijnë marrëveshje sa më shpejtë” thotë...

Zaev: Është në interes të vendit që të ketë një njësi zgjedhore

Çështjet lidhur me legjislacionin zgjedhor, obligimet për realizimin e marrëveshjes së 2 qershorit dhe nga 15 korriku për zgjidhjen e krizës politike dhe pritjet nga puna e prokurores speciale, kanë qenë temë e bisedimeve të sotme në takimin e liderit të LSDM-së, Zoran Zaev me ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në Shkup, Vauter Plomp, njoftojnë nga LSDM-ja. Në takim siç informojnë...

VMRO- DPMNE: Frika nga dështimi i zgjedhjeve shtynë Zaevin të trillojë zgjidhje joreale

"Muajt e ardhshëm, Zaevi kudo që të shkojë do të përsërisë gënjeshtrën për klasën e mesme se çdo familje do të merr 850 euro në muaj, ashtu sikurse paraardhësit e partisë së tij premtonin se çdo familje do të ketë nga një të punësuar"thuhet në reagimin e partisë qeveritare VMRO- DPMNE pas deklaratës së liderit të LSDM-së Zoran Zaev,  në...

BDI-ja deri në fund të gushtit pret marrëveshje për prokurorit special

Ahmeti dhe Fatos Reka diskutuan mbi ngjarjet politike në vend, marrëdhëniet midis Shkupit dhe Tiranës, integrimin Euroatlantik, marrëveshjen e Ohrit dhe marrëdhëniet ndëretnike si dhe për gjendjen në Tetovë pas vërshimeve. Me këtë rast kreu i BDI-së njoftoi Ambasadorin shqiptarë mbi dialogun politik që po zhvillohet në mes të katër partive më të mëdha në vend, me ndërmjetësim ndërkombëtar. “Takimet e...

RDM kërkon ndryshime në Kodin Zgjedhor, të ketë 50% gra në politikë.

Forumi i grave në RDM të gjitha grave në R. e Maqedonisë ua uroi festën e 8 Marsit, Ditën ndërkombëtarë të grave. Në njoftimin e kësaj partie thuhet se e mbështesin platformën “Planeti 50-50” deri vitin 2030, e vendosur nga Kombet e Bashkuara. -Propozojmë përmes ndryshimeve në Kodin zgjedhor, të sigurohet përfaqësim më i barabartë i grave dhe burrave në...

Ngjyrosja e gishtit, joligjore dhe kundër Kushtetutës

Shënuesi i takon së kaluarës. Në zgjedhjet e ardhshme votuesit nuk do të mbartin më ngjyrën e zezë në gishtin e dorës, që u vendos si praktikë nga zgjedhjet e kaluara parlamentare dhe presidenciale, si parandalim që qytetarët të mos votojnë më shumë herë. Anëtarët e Gjykatës Kushtetuese morën vendim njëzëri për shfuqizimin e dispozitave të Kodi Zgjedhor që parashikonin...