fbpx
Tag: гасовод

tag: гасовод

Gazsjellësi nëpër Vodno është vonuar, ka probleme teknike pranë Sopishte dhe Shishovë

Dy vjet pasi u shpall si ndërmarrje prioritare infrastrukturore dhe u prezantua si zgjidhja e vetme për përfundimin më të shpejtë të gazsjellësit dhe gazifikimin më të shpejtë të rajonit të Pollogut, traseja e gazsjellësit Shkup-Tetovë-Gostivar përmes shpateve të Vodnos nuk është përfunduar ende, ndërsa muajt e fundit aty nuk mund të vërehet asnjë aktivitet ndërtimor, shkruan Meta.mk. Vizitorët dhe ata...

Mbrojtja e pyllit-park Vodno ka ngecur në procedurat

Megjithëse para dy vitesh u paralajmërua si prioritar, Ligji për Vodno nuk është përpiluar. Sipas Studimit të fundit për revalorizim të pyllit-park, mbrojtja e kësaj zone është paraparë të jetë e kategorisë së ulët. Kjo donë të thotë që Vodno, në vend që me ligj do të mund të mbrohet me vendim të Qeverisë, njofton Meta.mk. Ky Studim muajin e kaluar...

Rexhepi: Është i mundur prolongim i shkurtë i afatit për ndërtimin e gazsjellësit

Përfshirja e GA-MA në Resurset Energjetike të Maqedonisë (REM), pasi qeveria të bëhet pronari i plotë dhe i vetëm i kësaj kompanie për transmetim të gazit natyror, do të thotë përshpejtim të procesit të gazifikimit, tarifë të vetme dhe më të lirë, efikasitet dhe efektivitet, thotë për “Meta”njeriu i parë i REM, Bajram Rexhepi, njofton META. Megjithatë, sipas tij, ky...

Putin paralajmëroi gazpërçues të ri i cili do të kalonte nëpër Maqedoni

Ndërtimi i gazpërçuesit të ri evropian, në kufirin në mes Turqisë dhe Greqisë, varet nga Evropa, deklaroi sot Vladimir Putin në konferencën vjetore me gazetarët. -Në masë të madhe kjo varet nga Evropa, nëse duan të kenë furnizim stabil me energji, absolutisht të garantuar dhe pa rrezik nga Rusia. Nëse pajtohen, ne do të punojmë, përmes Greqisë të arrijmë në...

Për gazin ka alternativa, por duhet më seriozisht të punohet për to

Pas krijimit të situatë së re për ndërtimin e gazpërçuesit “Përroi Jugor”, në të cilin duhej të përfshihej edhe sistemi i gazpërçuesit të Maqedonisë, ekspertët me qëndrime të kundërta, Sipas disave, Maqedonia ka gaz të mjaftueshëm për pesë deri gjashtë vitet e ardhshme,dhe ka alternativa për në të ardhmen, kurse sipas disa të tjerëve bëhet fjalë për  problem të...