fbpx
Tag: FMN

tag: FMN

Ministri Mioski mori pjesë në takimet vjetore të Bankës Botërore dhe FMN-së

“Pjesa më e madhe e prioriteteve që i ka Qeveria e Republikës së Maqedoni në ekonomi tërësisht janë harmonizuar me prioritetet e Bankës Botërore. Mendojmë për projekte në të cilat fokusi kryesor do të jetë zhvillimi i sektorit privat, lidhshmëria e kompanive vendore me kompanitë në zonat e lira ekonomike në sferën e ndërtimit të rrugëve, përforcimit të efikasitetit...

OEMVP: Euro- obligacioni është për mbajtjen e qetësisë sociale e jo për zhvillimin e ekonomisë

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-perëndimore shprehi shqetësim lidhur me planin për marrjen e euro- obligacionit prej 650 milionë eurove dhe vlerëson se këto mjete janë për blerjen e qetësisë sociale dhe jo për futjen e kaptalit të freskët në ekonomi. “Deri më tani nga huamarrjet nuk kemi parë shfrytëzim të duhur të mjete për investime kapitale dhe për zhvillim esencial...

Komisioni Evropian ka shkurtuar 27,1 milionë euro nga IPA Fondet për Maqedoninë

Komisioni Evropian ka vendosur të shkurtoj 27,1 milionë euro nga IPA Fondet për Maqedoninë, njofton Alsat-M. Komisioni Evropian ka njoftuar Qeverinë e Maqedonisë ndërsa sipas informacioneve të këtij mediumi planifikohet shkurtim edhe për 50 milionë euro tjerë nga IPA- Fondet. Zyra evropiane që është kompetente për hetimet e mashtrimeve pranë KE-së, OLAF ka konfirmuar se po zhvillon hetim për shpërdorim të...

Greqia i pagoi këst FMN-së

Greqia sot ia doli që brenda afatit t’i paguaj 200 milionë euro për Fondin Monetar Ndërkombëtar në emër të kthimit të një pjese të kredisë. Derisa qeveria e Greqisë ka probleme me mungesë të parave të gatshme, ajo ballafaqohet me një pagesë tjetër javën e ardhshme. Më 12 maj Greqia duhet ta paguaj shumën prej 750 milionë eurosh, si pjesë e...

Ekipi i FMN-së viziton Maqedoninë

  Prej nesër e deri më 8 korrik, ekipi i Fondit ndërkombëtarë monetar në krye me Jesmin Rahman, do të qëndroj në Shkup. Vizita është për zbatimin e shqyrtimit vjetor të ekonomisë së Maqedonisë. Siç njoftojnë nga FMN, në fund do të shpallen edhe notat preliminare ndërsa do të përgatitet edhe raport për të cilin do të diskutohet në këshillin ekzekutiv...

Para kohe shlyhet borxhi ndaj FMN-së

Republika e Maqedonisë  para kohe edhe në tërësi e ka paguar borxhin ndaj Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN). Me transaksionin e djeshëm në Uashington, është dërguar edhe kësti i fundit nga linja kreditore për përkujdesje, me vlerë prej 174 milionë dollarëve. Me këtë, siç kumtoi sot zëvendëskryeministri dhe ministri i Financave Zoran Stavreski, janë kursyer pesë milionë euro në interesa dhe...