fbpx
Tag: евроинтеграции

tag: евроинтеграции

Riker: BE nuk duhet të lejojë që çështjet dypalëshe të pengojnë integrimin e RMV

Ndihmës Sekretari i Shtetit të SHBA-së për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Philip Reeker përsëriti se Bashkimi Evropian nuk duhet të lejojë mosmarrëveshjet dypalëshe të ndalojnë përparimin e merituar të Maqedonisë së Veriut në integrim. Si pjesë e pjesëmarrjes së tij në Forumin e Internetit “Bëhu i Sigurt” (2BS) “organizuar nga Aleanca Atlantike e Malit të Zi, Reeker foli rreth zhvillimeve...

Projekti për kalim kufitar të përbashkët hekurudhor midis Maqedonisë dhe Serbisë do të përfundojë deri në fund të korrikut

Dokumentacioni i projektit për ndërtimin e pikës kufitare të përbashkët hekurudhore midis Maqedonisë dhe Serbisë afër Tabanovcit do të përfundojë deri në fund të korrikut. Deri në këtë datë, konsulentët pritet të paraqesin dokumentacionin për rrugën e ardhshme të hyrjes që duhet të lidhë hekurudhën me vendkalimin rrugor në Tabanovce, informojnë për “Meta.mk” nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve. Tashmë është...

Ende nuk dihet nëse BE do të ndajë integrimet për Maqedoninë dhe Shqipërinë

Në një tekst të publikuar të dielën (06.10.2019) sajti serb “Vesti Onlajn” nëpërmjet titullit “BE-ja i ndan Maqedoninë dhe Shqipërinë” („EU razdvaja Makedoniju i Albaniju“) i transmetoi informatë të gabuar publikut. Me zgjedhjen e këtij titulli fitohet përshtypje që procesi për integrim të Maqedonisë dhe Shqipërisë në Bashkimin Evropian tash më është ndarë, sikur kjo është një punë që...

Houit për “Meta”: Maqedonia nuk ka rënë, por edhe më tej qëndron në zgrip të humnerës

Deputeti evropian dhe ish raportuese i Parlamentit Evropian për Maqedoninë, Riçard Houit, në intervistë për “Meta” vlerësoi se është shumë vonë që të fitohet rekomandim pozitiv, por se dera e BE-së nuk është e mbyllur. Ai i bëri thirrje partisë në pushtet, të kryeministrit Nikolla Gruevski t’i zbatoj obligimet e marra me qëllim që ta kthej vendin në rrugën...