fbpx
Tag: димитар богов

tag: димитар богов

Bogov: Investimet kanë dështuar, PBV do të rritet për 2,3%

Këtë vit investimet kanë dështuar, që ka ndikuar ndaj projeksioneve të rritjes së PBV-së në 2,3% për vitin 2016, deklaroi sot guvernatori Dimitar Bogov, në prezantimin e projeksioneve markoekonomike të tetorit. "Dështuan të gjitha investimet: publike, private, të huaja dhe ato vendore. Ambienti në përgjithësi për shkak të krizës politike nuk ishte përkatës dhe ka ndikuar ndaj besimit të investuesve....

Bogov: Partitë mos t’i involvojnë bankat në betejat e tyre politike

Guvernatori i Bankës Popullore, Dimitar Bogov apelon partitë politike mos t’i involvojnë bankat për betejat e tyre politike. “Presionet politike ndaj bankave nuk janë të lejuara me ekonominë e tregut. Duke pasur parasysh se pjesa më e madhe e bankave janë në pronësi të të huajve, presionet ndaj bankave mund të ketë pasoja fatale për ambientin e biznesit në Maqedoni...

Bogov: Nuk ka nevojë për ndihmë nga jashtë për shkak të krizës greke

Për ta parandaluar ndikimin eventual nga kriza në Greqi, bankat e vendit nuk kanë nevojë për ndihmë nga jashtë, por qasja deri tek instrumentet për ri- financim të BQE-së mund të shërbejnë si mbështetje e mirë nëse është e nevojshme, vlerëson guvernatori i Bankës popullore të RM-së. “Nuk pres që Maqedonia të ketë nevojë për ndihmë nga jashtë. Besojmë se...

Bogov i ka siguruar investitorët turk në stabilitetin e ekonomisë

Guvernatori Dimitar Bogov ka siguruar investitorët turk në stabilitetin e ekonomisë, kursit të denarit, ambientin në të cilin punojnë dhe iu bëri thirrje të investojnë si deri më tani. “Banka Popullore do ta ruaj stabilitetin makro- ekonomik, kursin stabil të denarit dhe sistemit bankar. Nuk duhet të pitet rrezikim të kursit të denarit, që është stabil prej vitit 1997 dhe...

Gruevski dhe Bogov paralajmërojnë për “shqetësim” tek investitorët dhe kompanitë

  Në tubimin e djeshëm “Maqedonia e fuqishme”, kryeministri Nikolla Gruevski theksoi se edhe pse deri më tani nuk kishte dëme më serioze ndaj ekonomisë, gjendja psikologjike e sulmit terrorist, si dhe deklaratat e Zaevit se “do të derdhet gjak”, kanë filluar t’i shkaktojnë probleme ekonomisë vendore, në veçanti në pjesën e eksportit. “Është paraqitur shqetësim tek investitorët e huaj, njësoj...

Bogov: Nëse vazhdon kriza, do të pësojnë investimet dhe konsumi

Guvernatori i BPRM-së, Dimitar Bogov deklaroi se nëse kriza politike vazhdon edhe më tej, kjo do të ketë efekt negativ ndaj projeksioneve makroekonomike, të cilat do të uleshin, në veçanti në pjesën e investimeve dhe konsumit. “Investitorët përmbahen nga investimet në ambient të pasigurt. Ata kërkojnë stabilitet dhe siguri. Gjithashtu, në një ambient të pasigurt, konsumi i qytetarëve anulohet. Qytetarët...