fbpx
Tag: Denoncim

tag: denoncim

Pas “bombave”, qytetarët pesimistë se mund të bëjnë diçka kundër korrupsionit

Apati e rritur dhe numër i zvogëluar e qytetarëve që janë të gatshëm të bëjnë diç në luftën ndaj korrupsionit, janë veçoritë kryesore të projektit të sivjetmë "Barometri i korrupsionit global", për situatën në Maqedoni, që sot e prezantoi kryetarja e "Transparencë International Maqedoni", Slagjana Taseva. Ndryshe, për dallim prej para 2 viteve, kur 88% e të anketuarve deklaruan se janë...

Zvërlevski formon Komision për përcjellje të parregullsive të zgjedhjeve

  Prokurori publik, Marko Zvërlevski, ka marr vendim për formimin e Komisionit të përkohshëm për përcjelljen e parregullsive eventuale të cilat do të ndodhnin gjatë organizimit dhe realizimit të zgjedhjeve të caktuara për më 5 qershor, njoftoi sot pasdite Prokuroria Publike. Anëtarë të Komisionit siç thuhet në Kumtesë nga Prokuroria Publike nga katër Prokuroritë e larta dhe nga Gjykat Themelore Publike...

KSHZ largon opsionin për paraqitje onlajn të parregullsive në listën zgjedhore

KSHZ nga mesnata do të mbyll opsionin për paraqitje të parregullsive nëpër listat zgjedhore në faqen e internetit të këtij Komisioni. Nga dit e publikimit të listës zgjedhore në faqen e internetit, deri më sot mundësi për paraqitje të parregullsive në të dhënat e kanë shfrytëzuar 5000 qytetarë. Qytetarët që nuk e kanë shfrytëzuar mundësinë për të paraqitur parregullsi nëpër...

Denoncim për drejtorin e Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë

Policia e Gjevgjelisë ngriti padi penale kundër R.S. drejtorit të Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë për shkak të keqpërdorimit të detyrës dhe autorizimit zyrtar. Ai në kundërshtim me rregullat ligjore ka përpiluar dy akte zyrtare me të cilët ka obliguar Ministrinë të lidh marrëveshje për qira të tokës shterore me kompaninë “Di Si Milla”, Sh P K N P nga...