7 persona do të përgjigjen penalisht për aksidentin e autobusit më 13 shkurt të këtij viti në rrugën Shkup-Tetovë, në afërsi të fshatit Llaskarcë, në të cilin humbën jetën 15 persona dhe 39 të tjerë u lënduan. Arsyeja kryesore për aksidentin, sipas Prokurorisë janë frenat e autobusit, të cilat nuk kanë qenë funksionale në masën të cilën duhet të jenë, por edhe tejkalimi i shpejtësisë së lejuar, njofton Portalb.mk.

Pronari i ndërmarrjes “Durmo Turs”, vozitësi i autobusit, katër persona përgjegjës për mirëmbajtjen teknike të autobusit dhe një person tjetër janë arrestuar dhe ndodhen në Stacion Policor për shkak të aksidentit në Llaskarcë. Ashtu siç njoftoi prokurori publik, Sasho Rajçev, gjashtë prej tyre do të akuzohen për veprën penale “Vepra të rëna kundër sigurisë dhe personave në komunikacion”, ndërkaq personi i shtatë është i akuzuar për “Kryerje të detyrës në mënyrë të pandërgjegjshme”, pasi që ka dhënë leje se takometri (pajisje për matjen e shpejtësisë së autobusit) ka qenë në rregull, pa i bërë paraprakisht kontrollet dhe kundër tij është hapur procedurë hetimore për shkak të natyrës së veprës.

Prokuroria do të kërkojë për 6 persona paraburgim, ndërkaq për njërin vetëm masë kujdesi paraqitje në gjykatë.

“Padi penale është parashtruar ndaj pronarit, udhëheqësit dhe menaxherit të subjektit juridik, pasi që i njëjti ka marrë certifikatë, dhe i njëjti nuk ka realizuar obligimet, për evidencë të veturave dhe të orarit të transportit, këtë i ka dhanë menaxherit ta bëjë, por për këtë ai nuk ka pasur licencë. Po kësaj, ky ka mundësuar që të instalohet një mjet në autobus që të manipulohet takografi, dhe kjo ka ndikuar që të manipulohet me tregimin e shpejtësisë me të cilën ka lëvizur autobusi”, theksoi prokurori Rajçev.