„Шорткат“: Колку се исплатливи соларните инвестиции?

Вестите за млади ќе бидат објавени вечерва

Колку се исплатува инвестирањето во соларна енергија во земјава? За искористувањето на енергијата од сонцето, свои предлози имаат експерти и граѓански организации, кои во новата епизода на „Шорткат“ зборуваат за тоа како инвестицијата да се направи поисплатлива и да се намали енергетската сиромаштија.

Во новата епизода на Шорткат ја пренесуваме и информацијата дека онлајн малтретирањето меѓу младите е во пораст, но и дека учениците и нивните родители стануваат сè посвесни дека за овој проблем не треба да се молчи.

Носиме вести и за тоа како помина ПИН музичката конференција.

„Шорткат“ ќе биде емитувана вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи.