Пакистанските власти уапсиле неколку вработени во болница во Пешевар кои киднапирале и препродавале новороденчиња.

Полицијата соопшти дека тие се осомничени дека заменувале новороденчиња со мртви бебиња, а потоа ги продавале.

Бебињата достигнувале цена од 650 до 2.850 долари.

Препродавачите на бебиња признале дека продале девет новороденчиња, соопшти полицијата.

Безбедносните сили при апсењето спасиле едно киднапирано бебе.