fbpx
Таг: Учебници и настава мора да има

таг: Учебници и настава мора да има

БРО: Манипулација е тврдењето дека учениците на 11 години ќе учат за водење љубов

Нови дезинформации во однос на воведувањето на сексуално образование во образовниот процес денеска се проширија на Фејсбук и станаа вирални, односно веќе достигнаа до огромен број луѓе. Илустрација на која е прикажан полов однос помеѓу маж и жена денеска беше споделен во Фејсбук групата на иницијативата „Учебници и настава мора да има“. Автор на постот е координаторката на иницијативата, Драгана...

Официјално регистриран „Центар за македонски јазик во Грција“

Центарот за македонски јазик во Грција објави дека официјално е регистриран како невладина организација (НВО) од страна на судските власти во соседната држава. Барањето за регистрација на организацијата беше одобрено...