fbpx
Таг: Татјана Тасвеска

таг: Татјана Тасвеска

По четири претставки дневно добива ОПМ за измами преку Фејсбук продажби

„Ми испратија часовник кој реално чини 100 денари и нема апсолутно никаква врска со тој на сликата што го рекламираат. Ме блокирале веднаш после доставата. Бришат коментари и блокираат луѓе. Внимавајте.“ Ова е само еден од постовите објавен во Фејсбук група наменета за обелоденување измами направени при купување производи што се нудат на социјалните мрежи. Граѓаните во неможност да реагираат...

МИМ го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“

Македонскиот институт за медиуми го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“ во кој ќе бидат доделени три годишни награди во категориите најдобра истражувачка сторија, најиновативен новинарски производ...