fbpx
Таг: танчери

таг: танчери

„Dancers united“ со неколку медали на Европското првенство во танц

Членовите на студиото за танц и фитнес „Dancers united“ од Скопје остварија големи успеси на Европското првенство во танц што се одржа во Варшава, Полска на 29 и 30 април и дома се вратија со медали во неколку категории. Со инклузивна танцова точка на лица со типичен и атипичен развој, „Dancers united“ ја одбранија титулата светски прваци и се закитија...

Брејкденсингот ќе биде дел од Олимписките игри во Париз во 2024 година

Меѓународниот олимписки комитет потврди дека брејкденсингот ќе биде дел од Олимписките игри во Париз во 2024 година, со цел игрите да бидат „балансирани помеѓу половите, но и поурбани“. „Понекогаш сме третирани како деца кои не знаат што прават. На овој начин олимписките игри ќе ги отворат вратите за нас, со што ќе бидеме сфатени сериозно. Да ја претставувам својата земја...
Харисон Форд во најновиот филм за Индијана Џоунс- фотографија од Lucasfilm Ltd

Времето на целосно дигитализирани актери доаѓа со брзи чекори напред

Едно од предвидувањата на научната фантастика за сосема „дигитализирани“ актери,  коишто можат целосно да бидат репродуцирани од компјутер со своите глас и појава - најчесто во верзија од нивната...