fbpx
Таг: Студентски дом „Гоце Делчев“

таг: Студентски дом „Гоце Делчев“

Студентите бараат итно пуштање во употреба на лифтовите во студентскиот дом „Гоце Делчев“

Универзитетското студентско собрание на УКИМ апелираше до директорот на Државниот студентски дом – Скопје итно да се пуштат во употреба лифтовите во сите блокови на студентскиот дом „Гоце Делчев“. Како што информираат од УСС, на 4 Декември оствариле средба со директорот, каде добиле ветување дека поради редовен сервис и сертифицирање, лифтовите ќе бидат функционални од среда 6 Декември. „Кога тоа...

Со куфер во рака до 14-ти кат: Не работи ниту еден лифт во студентскиот дом „Гоце Делчев“

Станарите сместени во студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје дневно искачуваат стотици скалила за да стигнат до своите соби. Сите осум лифта во четирите згради од овој дом се исклучени и надвор од употреба, што ја нарушува секојдневната рутина на студентите, предизвикувајќи им фрустрации и непријатности. Студентите алармираат лифтовите да бидат пуштени во функција што поскоро за да можат...

„Урбана змија“ – проект од студенти за дворот на студентскиот дом „Гоце Делчев“

На 18 септември, во дворот на Ерор колектив, ќе биде организирана промоција на проект на студенти за дворот на студентскиот дом „Гоце Делчев“. Проектот е наречен „Урбана змија“ (Urban Snake) и е изработен од студенти по архитектура, студенти од Машинскиот факултет и студенти на дизајн. „Проектот се состои од креативна урбана опрема во дворот на студентскиот дом Гоце Делчев во...

Домот „Гоце Делчев“ оди и на Booking.com, цената ќе биде 400 денари за ноќевање

Мини кујна, нови кревети и душеци, нови плакари, нови прозорци и врати, опремени заеднички простории за одмор. Сето ова го има во сите четири згради-блокови кои го сочинуваат студентскиот дом „Гоце Делчев“, изграден по катастрофалниот земјотрес, а пуштен во употреба пред точно половина век, во 1970 година. Во меѓувреме, никогаш од изградбата не беа направени потемелни реконструкции на објектите...

Адеми најави реконструкции на училишта и домови и изградба на нови објекти

Министерот за образование и наука, Арбер Адеми, денеска најави реконструкции на училишта и ученички домови, како и завршување на започнатите реконструкции на студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје, но и изградба на нови училишни објекти. Ќе се вршат реконструкции на училишта или изградба на нови училишни објекти во општините Боговиње, Студеничани, Демир Капија, Чаир и Струга. Предвидена е и комплетна реконструкција...

На вебинар за „сајбер чистка“ ќе дознаете како да се брише „дигиталната прашина“

Живееме во време кога да се одржува сајбер хигиена е исто како да се одржува лична хигиена. Taa мора редовно да се одржува, а веќе кога ќе премине во...